NEASMS

Volkswagen – Ford: Και στο βάθος τα ηλεκτρικά!

Οι δύο κατασκευαστές ανακοίνωσαν σήμερα στην έκθεση του Detroit και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας τους…

Σε πρώτη φάση η συνεργασία θα αφορά στην κοινή χρήση μηχανικών μερών, εξαρτημάτων και στην συμπαραγωγή επαγγελματικών μοντέλων (π.χ. η VW θα μπορούσε να έχει ένα βαν βασισμένο στην πλατφόρμα του Ford Transit) και μεσαίου μεγέθους pick-up (π.χ. το επόμενο VW Amarok θα μπορούσε να βασιστεί στο Ford Ranger).

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αλλά γίνεται αναφορά στην μελλοντική κοινή εξέλιξη αυτόνομης τεχνολογίας και ηλεκτρικών οχημάτων όπου εδώ θα μπορούσε να ωφεληθεί η Ford χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MEB.

Συνοπτικά, η επίσημα ανακοίνωση σχετική με τη σύναψη παγκόσμιας συνεργασίας ανάμεσα στις Volkswagen και Ford περιλαμβάνει πω:

  • Η παγκόσμια συνεργασία αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των δύο κατασκευαστών αυτοκινήτων με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της εξυπηρέτησης πελατών.
  • Η συνεργασία δεν προβλέπει ανταλλαγή μετοχών μεταξύ των δύο εταιρειών.
  • Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες αρχικά θα προσφέρουν μεσαία επαγγελματικά οχήματα pickup για τις παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας από το 2022, και προτίθενται να συνεχίσουν με επαγγελματικά οχήματα van για την Ευρώπη.
  • Η συμφωνία για van και pickup στοχεύει στην επίτευξη οικονομίας κλίμακας για κάθε εταιρεία, αρχής γενομένης από το 2023.
  • Οι Volkswagen και Ford δεσμεύονται επίσης να διερευνήσουν ενδεχόμενη συνεργασία όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, την αυτόνομη οδήγηση και τις υπηρεσίες μετακίνησης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button