NEA

Το νέο Volvo V40 θα είναι ένα crossover με SUV στιλ!

H νέα γενιά του V40 θα έχει ένα υπερυψωμένο με hatch-κουπέ SUV στιλ με στόχο την ενίσχυση των πωλήσεων και το λανσάρισμα μίας ηλεκτρικής έκδοσης…

Το V40 κυκλοφορεί εδώ και έξι χρόνια και πλέον είναι το μόνο μοντέλο που δεν βασίζεται στη πλατφόρμα CMA ή SPA της Volvo (χρησιμοποιεί την παλιά Global C της Ford). Και πλέον ο αντικαταστάτης του αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρία αφού από τα τέλη του χρόνου θα παρουσιασθούν τα νέα Audi A3 και BMW 1.

Πάντως, με την πτώση των πωλήσεων στα hatchback και την απήχηση που γνωρίζουν τα SUV το νέο V40 πιθανότατα δεν θα έχει το κλασικό τωρινό σχήμα, αλλά ένα υπερυψωμένο που θα παραπέμπει και σε κουπέ SUV. Το οποίο θα έχει μία πιο crossover προσέγγιση ώστε να μην «κανιβαλίζει» το XC40 και με αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι πιο δημιουργικό και για αυτό δεν έχουμε αποφασίσει να αντικαταστήσουμε κατευθείαν το V40. Μάλλον χρειαζόμαστε ένα άλλο τύπο αμαξώματος στα επόμενα 2-3 χρόνια στην Σειρά 40», δήλωσε ο Lex Kerssemakers, το αφεντικό της Volvo στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η παραγωγή του V40 δεν θα σταματήσει αυτό το χρόνου  αφού η Volvo πρέπει να έχει παρουσία στην συγκεκριμένη κατηγορία μέχρι να παρουσιασθεί η νέα γενιά. Για αυτό το λόγο το νέο V40 δεν θα παρουσιαστεί νωρίτερα από το 2020, ενώ παράλληλα η νέα πλατφόρμα θα εξυπηρετεί και την παραγωγή ηλεκτροϋβριδικών εκδόσεων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!