NEA

Ford: Facelift και υβριδική έκδοση για το Mondeo

Το Mondeo αποκτά μία πιο φρέσκια εμφάνιση, νέες τεχνολογίες και νέους κινητήρες συμπεριλαμβανομένης μίας νέα hybrid έκδοσης…

Με τις διαστάσεις του αμαξώματος να παραμένουν ίδιες οι εξωτερικές αλλαγές αφορούν στους ελαφρώς επανασχεδιασμένους προβολείς, προφυλακτήρες και σε διάφορα άλλα σημεία ώστε το Mondeo να συνεχίσει πιο φρέσκο. Στο εσωτερικό οι αλλαγές κυμαίνονται στο ίδιο μήκος κύματος και αφορούν σε νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, στο φινίρισμα και στον πιεζοπεριστροφικό διακόπτη που αντικαθιστά τον επιλογέα στις αυτόματες εκδόσεις.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τους 1.5 & 2.0 Ecoboost ενώ νέος είναι ο δίλιτρος ντίζελ EcoBlue που στις τρεις εκδόσεις του αποδίδει 120, 150 και 190 ίππους. Οι δύο τελευταίες εκδόσεις συνδυάζονται και με αυτόματο κιβώτιο, καθώς και με τετρακίνηση. Στον εξοπλισμό νέα συστήματα όπως το Stop&Go που επιτρέπει την αυτόματη εκκίνηση από στάση (μέσω του ενεργητικού cruise control), τον έξυπνο περιοριστή ταχύτητας κ.α.

Το υβριδικό Mondeo θα προσφέρεται στην έκδοση Wagon (4,4 λτ./100 χλμ., 101 γρ. CO2/χλμ.) και στην Sedan (4,2 λτ./100 χλμ., 96 γρ. CO2/χλμ.). Εδώ ένας δίλιτρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας κύκλου Atkinson συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για να αποδώσει συνολικά 187 ίππους. Υπάρχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας με μπαταρία λιθίου 1,4 kWh με ένα αυτόματο κιβώτιο CVT να μεταφέρει την ροπή στους μπροστινούς τροχούς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!