NEA

Το Infiniti QX Inspiration Concept αποτελεί πυξίδα για το μέλλον της γιαπωνέζικης μάρκας

Το QX Inspiration concept, αποτελεί την «απεικόνιση» ενός ηλεκτροκίνητου INFINITI για το μέλλον, συνδυάζοντας ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς, με το πλαίσιο ενός SUV και εισάγοντας μια νέα γλώσσα σχεδιασμού της INFINITI, για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το INFINITI QX Inspiration είναι ένα μεσαίου μεγέθους πρωτότυπο SUV, που ενσαρκώνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας. Για την INFINITI, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το φυσικό επόμενο βήμα, έχοντας δείξει καινοτομίες τόσο σε τεχνολογία, όσο και σε κινητήρια σύνολα. Αυτή η σχεδιαστική μελέτη, δίνει μια γεύση από το πλάνο της μάρκας για τη διάθεση μια σειράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων υψηλών επιδόσεων, που υπόσχονται συναρπαστική οδήγηση και αυτοπεποίθηση στην εμβέλεια. Η μελλοντική γκάμα της INFINITI, θα αποτελείται από μια σειρά ηλεκτροκίνητων, e-POWER και υψηλής απόδοσης υβριδικών οχημάτων.

Το QX Inspiration concept, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το σχεδιασμό στην INFINIT,I που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία και με μια σχεδιαστική γλώσσα που αναδεικνύει τη δύναμη και τον χαρακτήρα των ηλεκτροκινητήρων. Το νέο πρωτότυπο θέτει ένα άμεσο προηγούμενο για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας, απεικονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι νέες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες, επηρεάζουν το σύγχρονο σχεδιασμό της INFINITI. Επίσης, βασίζεται στην Ιαπωνική χωροταξική αντίληψη του «Ma», αποδεικνύοντας πως οι ανοιχτοί χώροι μεταξύ των γραμμών δημιουργούν ένταση και προσδοκίες.

Χωρίς την ανάγκη για μια μεγάλη μπροστινή γρίλια για την ψύξη ενός κινητήρα, το QX Inspiration concept, διατηρεί παρόλα αυτά εκείνα τα σχήματα που θα υπήρχαν για την εισαγωγή του αέρα. Οι λεπτές επιφάνειες που αντικαθιστούν τη γρίλια, διαθέτουν ένα φωτισμένο λογότυπο της INFINITI, περικλειόμενο από κανάλια που εκτρέπουν αέρα πάνω και γύρω από το σώμα του αμαξώματος. Μια πιο προσεκτική ματιά στις λωρίδες των λεπτών προβολέων αποκαλύπτει σχέδια, χαραγμένα με λέιζερ, με μια ιδιαίτερη τεχνική που «αντηχεί» σε όλο το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Το συγκεκριμένο μοτίβο, αποτυπώνεται και στην λεπτή λωρίδα φωτισμού, σε σχήμα πτερυγίου, που εκτείνεται στην πίσω πόρτα, προσθέτοντας μια καθαρή σχεδιαστική γραμμή στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου. Τοποθετημένοι εντός θόλων επενδυμένων με αντίθετου χρωματισμού (σε σχέση με το αμάξωμα) μαύρο προστατευτικό υλικό, φιλοξενούνται οι τροχοί 22 ιντσών που έχουν παρόμοιο αεροδυναμικό σχεδιασμό με το υπόλοιπο αμάξωμα, για την εκτροπή του αέρα κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου.

Tο Ιαπωνικό DNA χαρακτηρίζει και το χειροποίητο εσωτερικό του QX Inspiration, που είναι φτιαγμένο με παραδοσιακές τεχνικές και με επιλογή υλικών εμπνευσμένων από την Ιαπωνική αισθητική. Η ανάπτυξη νέων πλατφορμών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, επιτρέπει τη δημιουργία ευρύχωρων εσωτερικών χώρων, με επηρεασμό από την omotenashi, την Ιαπωνική προσέγγιση της φιλοξενίας. Η καμπίνα ενσωματώνει τεχνολογίες που διαμορφώνουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, υποστηρίζοντας τον οδηγό και συνδέοντας τους επιβαίνοντες με τον υπόλοιπο κόσμο.

Το πρωτότυπο INFINITI QX Inspiration έλαβε το βραβεία «Best Concept Vehicle» και «Best Interior» αντίστοιχα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Β. Αμερικής, από την περίφημη «αφρόκρεμα» των σχεδιαστών αυτοκινήτων, γνωστή ως EyesOn Design. Το πρωτότυπο όχημα, έλαβε επίσης το βραβείο «Καινοτόμος Χρήση Χρώματος, Γραφικών ή Υλικών». Το QX Inspiration συνδυάζει ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς με το πλαίσιο ενός SUV και εισάγοντας μια νέα γλώσσα σχεδιασμού της INFINITI, για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Τα ετήσια Βραβεία EyesOnDesign, που απονέμονται σε επτά κατηγορίες, επιλέγονται από περισσότερους από 30 (ενεργούς και μη) κορυφαίους σχεδιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας και των μεταφορών. Τα συγκεκριμένα βραβεία θεωρούνται ως η επικύρωση του κορυφαίου σχεδιασμού της αυτοκίνησης, από τους ηγέτες του κλάδου.

«Το QX Inspiration είναι το μέλλον της INFINITI και παρουσιάζει την εξέλιξη του πώς εκδηλώνεται το Ιαπωνικό DNA στη γλώσσα του σχεδιασμού μας, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης για την premium μάρκα μας. Είμαι πολύ υπερήφανος για τις σχεδιαστικές μας ομάδες στα κέντρα μας, σε όλο τον κόσμο. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος», δήλωσε ο Alfonso Albaisa, ανώτερος αντιπρόεδρος παγκόσμιου σχεδιασμού της Nissan Motor Co., Ltd.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button