NEA

Είναι αυτό το νέο VW Golf;

Το ερχόμενο φθινόπωρο θα παρουσιαστεί η 8η γενιά Golf με αναβαθμισμένους TSI κινητήρες και έναν ολοκαίνουργιο diesel στα 1.500 κ.εκ.

To νέο Golf δεν θα εκπλήσσει. Τουλάχιστον οπτικά και όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες που «έπιασε» ο φωτογραφικός φακός ενός χρήστη του Instagram ονόματι Johannes.vag. Αν ισχύει πως αυτό είναι ένα νέο πρωτότυπο Golf που εθεάθη κάπου στην Γερμανία έξω από τα McDonald, τότε μιλάμε για μία απλή σχεδιαστική εξέλιξη με τις όποιες αλλαγές να εντοπίζονται στα σημεία.

Όπως στους προβολείς, στην μάσκα, στην γρίλια αλλά και κάποιες μικρές αλλαγές στο πίσω μέρος που το κάνουν να έχει ένα πιο δυναμικό και σύγχρονο χαρακτήρα. Πάντως δυσκολεύομαι να πιστέψω πως το νέο Golf θα είναι οπτικά τόσο ίδιο αφού οι Γερμανοί έχουν δεχθεί έντονη κριτική για την παραλλαγή στο ίδιο μενού.

Ωστόσο, μηχανολογικά το νέο Golf δεν θα είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό αφού θα βασίζεται σε μία νέα εκδοχή του πλαισίου MQB Evo, το οποίο θα είναι ελαφρύτερο έως και 50 κιλά και θα έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο για αυξημένους χώρους για τους επιβάτες. Επίσης το εσωτερικό θα έχει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει με ψηφιακό πίνακα και νέα οθόνη στην κεντρική κονσόλα, τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδηγού, άνεσης και ασφάλειας, καθώς και σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Το νέο Golf θα έχει ισχυρές mild hybrid εκδόσεις στα 48V στην έκδοση 1.5 TSI ACT όταν στην βάση θα βρίσκονται οι εκδόσεις του 1.0 TSI. Φήμες θέλουν τις ατμοσφαιρικές εκδόσεις να έχουν μια υποβοήθηση από ηλεκτροκινητήρα συνδεμένο με ιμάντα (SGM) για έξτρα δύναμη και ροπή.

Επίσης, θα υπάρξει νέος 1.5 TDI με ήπια υβριδική τεχνολογία (εδώ με 12V) καθώς και ο νέος 2.0 TDI (ο ΕΑ288 Evo), ενώ αργότερα θα λανσαριστεί και έκδοση 1.5 TGI με φυσικό αέριο (CNG). To 2020 θα παρουσιαστεί το νέο Golf GTI με δίλιτρο υβριδοποιημένο turbo κινητήρα και ισχύ κοντά στα 300 άλογα, ενώ αντίστοιχη θα είναι και η αύξηση για την έκδοση R.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!