NEA

Γιατί η Tesla θα απολύσει 3.000 υπαλλήλους της;

Η αμερικανική εταιρία θα προσπαθήσει να μπει σε μία καλύτερη τροχιά με στόχο την κερδοφορία και έχοντας ως βασικό όπλο το Model 3…

Το Model 3 είναι το μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο στην γκάμα της Tesla και μετά τις καθυστερήσεις στην παραγωγή του πλέον έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς με την εταιρία να βασίζει πολλά πάνω σε αυτό το μοντέλο. Ως γνωστό η Tesla έχει ελάχιστες φορές εμφανίσει κέρδη, κάτι που ο Elon Musk στοχεύει να αλλάξει τους επόμενους μήνες.

Στα πλάνα του περιλαμβάνεται και η περικοπή του 7% του εργατικού δυναμικού της εταιρίας που αντιστοιχεί σε 3.000 υπαλλήλους. Στόχος είναι να διατηρήσει τα απολύτως απαραίτητα στελέχη ενώ παραδέχεται πως το μεγάλο κύμα προσλήψεων που έγινε πέρυσι ανεβάζοντας το συνολικό εργατικό δυναμικό της Tesla στις 45.000 ήταν υπερβολικό.

Ωστόσο, ο Elon Musk θα πρέπει να πετύχει και μία υπόσχεση που είχε δώσει για το ηλεκτρικό των 35.000 δολαρίων. Ένας έμμεσος τρόπος είναι να μειώσει το εργατικό δυναμικό που θα του δώσει την δυνατότητα στους επόμενους μήνες να ρίξει την τιμή του Model 3 σε πιο ανταγωνιστικά επίπεδα.

Προς το παρόν η τιμή του Model 3 στις ΗΠΑ είναι φαινομενικά στο στόχο του Musk. Αρκεί να συνυπολογίσει κανείς την επιδότηση των 3.750 δολαρίων και τα 4.300 δολάρια που θα εξοικονομήσει ο οδηγός του σε βάθος πενταετίας σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Τι σου είναι το μάρκετινγκ!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!