NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθήλωση του Ghosn από τη Renault

Η πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρίας αποτέλεσε την τελευταία πράξη του δράματος για τον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα του ομίλου.

Με ένα μάλλον λιτό δελτίο τύπου η Renault ανακοίνωσε πως έκανε δεκτή την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της, χωρίς καν να τον κατονομάζει. Ο Carlos Ghosn, ισχυρός άνδρας της εταιρίας αλλά και ολόκληρου του ομίλου, αποτέλεσε μία καταλυτική φιγούρα στην επιτυχία που σημείωσε τα τελευταία χρόνια. Μετά όμως από τις οικονομικές ατασθαλίες που ήρθαν στο φως, τον περασμένο Νοέμβριο, η εικόνα του, άλλοτε κορυφαίου, μάνατζερ έχει αλλάξει.

Νέος πρόεδρος της Renault αναλαμβάνει ο Jean-Dominique Senard, ενώ στη θέση του CEO θα βρίσκεται ο Thierry Bollore. Ο πρώτος, κατ’ επιλογή του ΔΣ, θα είναι και υπεύθυνος να εκπροσωπεί την εταιρία στις υποχρεώσεις της απέναντι στη συμμαχία με τις Nissan και Mitsubishi. Ειρωνεία της τύχης αποτελεί το γεγονός ότι ο Senard ήταν μέχρι πρότινος επί κεφαλής της Michelin, της εταιρίας στην οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα του και ο Ghosn σαν μηχανικός, μερικές δεκαετίες πριν.

Ο τελευταίος, μετά τη σύλληψή του, στις 19 Νοεμβρίου 2018, παραμένει υπό κράτηση και αναμένεται να δικαστεί για κατάχρηση δεκάδων εκατομμυρίων και μεταφορά προσωπικών χρεών σε λογαριασμούς της εταιρίας. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης αρκετών δεκαετιών. Ο ίδιος, ωστόσο, εμμένει στην αρχική του θέση ότι δεν έχει κάνει τίποτα επιλήψιμο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!