NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπό σκέψη η εξέλιξη νέου mini SUV από Hyundai και KIA

Την περαιτέρω ανάπτυξη του στόλου των SUV εξετάζουν οι δύο εταιρίες, με την προσθήκη ενός νέου, μικρού μοντέλου.

Με δεδομένη την εμπορική άνθιση που γνωρίζουν τα SUV, ανεξαρτήτως μεγέθους, μία τέτοια εξέλιξη φαντάζει λογική. Ακόμα δεν υπάρχει η τελική απόφαση, όλα όμως δείχνουν ότι το πράγμα θα οδηγηθεί προς τα εκεί. Σύμφωνα άλλωστε και με αναλυτές της αγοράς, το ενδιαφέρον για crossover κάτω των 4 μέτρων συνεχώς αυξάνεται. Φυσικά, μιλάμε για προτάσεις με πρωτίστως αστικές προδιαγραφές και κίνηση μόνο στον μπροστινό άξονα. Δεν παύει, βέβαια, να υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα, τύπου Suzuki Jimny.

Εάν τελικά δοθεί το πράσινο φως για την ανάπτυξη ενός νέου, mini SUV, τότε αυτό θα βασίζεται πιθανά στα επόμενα Hyundai i10/ Kia Picanto και θα τοποθετείται κάτω από τα Kona και Stonic. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι και άλλοι κατασκευαστές εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο ή έχουν ήδη αποφασίσει να επενδύσουν επάνω στη συγκεκριμένη υποκατηγορία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη VW με το T-Track (όπως πιθανά θα ονομάζεται) αλλά και τη Jeep, που μέχρι το 2022 θα έχει παρουσιάσει το δικό της μοντέλο στη μικρή κατηγορία.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!