NEASMS

Πόση μπορεί να είναι η σύνταξη του πρώην αφεντικού της Mercedes-Benz;

Ο Dieter Zetsche θα είναι ο καλύτερα αμειβόμενος πρώην top manager αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία αφού θα λαμβάνει 3.000 ευρώ. Την ημέρα…

Μάλιστα με αυτή την ημερήσια απολαβή ο Zetsche προσπερνά ακόμη και τον Martin Winterkorn της Volkswagen ο οποίος εισπράττει «μόλις» 3.000 ευρώ (την ημέρα, όχι δεν πρόκειται για λάθος). Κάπως έτσι η μηνιαία σύνταξη του Zetsche θα κυμαίνεται περίπου στα 130 χιλιάρικα δίχως συνυπολογίζεται το εφάπαξ που θα λάβει, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

Τον Μάιο Zetsche θα συνταξιοδοτηθεί έπειτα από 43 χρόνια στον όμιλο Daimler και 13 στην ηγετική θέση. Η θητεία του κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη και από το 2021 θα επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου. Στο μεσοδιάστημα ο Zetsche θα αμείβεται για τις υπηρεσίες του και θα αποζημιώνεται με 500.000 ευρώ ετησίως.

Έτσι, ο Zetsche θα πρέπει να ζει με μόλις 1,55 εκ. ευρώ το χρόνο όταν ως επικεφαλής της Daimler εισέπραττε 8,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αλλά αυτά για την διετία 2020-21 αφού μετά θα λαμβάνει και την αμοιβή από τη νέα του θέση στο εποπτικό συμβούλιο του ομίλου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!