NEA

Volkswagen: Αύξηση ποσοστού στα diesel της Γερμανίας!

Η Volkswagen πως στην Γερμανία το diesel έχει ακόμη ισχυρή ζήτηση αφού σημείωσε αύξηση ποσόστωσης στην γκάμα της κατά 4%.

Συγκεκριμένα, το 2017 η αναλογία των diesel πωλήσεων στην VW είχε μειωθεί στο 39% όταν το υπόλοιπο ποσοστό αφορούσε εκδόσεις βενζίνης κ.α. Το αξιοθαύμαστο είναι πως παρά το γνωστό dieselgate που ξεκίνησε από το VW Group, οι Γερμανοί οδηγοί δείχνουν να μην επηρεάζονται από το γεγονός αυτό (στην χώρα μας έχουμε και τους «ειδικούς» που το έχουν πεθάνει το diesel εδώ και χρόνια).

Και να ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 43% για το 2018. Μάλιστα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στις πωλήσεις λιανικής (δηλαδή αυτά που αγοράζει ο ιδιώτης) το ποσοστό αυτό σχεδόν διπλασιάστηκε αφού από το 17% ανέβηκε στο 35%!

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Jürgen Stackmann, επικεφαλής των πωλήσεων της VW: «Το τελευταίο καιρό γίνονται πολλές συζητήσεις για τους κινητήρες πετρελαίου, πολλές φορές πέρα από τα πραγματικά δεδομένα. Ο diesel λόγω του υψηλού βαθμού απόδοσής του και της μειωμένης κατανάλωσής του θα παραμείνει μια πολύ σημαντική τεχνολογία ενάντια στην κλιματική αλλαγή και προς όφελος όσων καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις».

Σε σχέση με ένα συγκρίσιμο κινητήρα βενζίνης εκπέμπει 15% λιγότερο CO2, υπεύθυνο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενώ όταν πρόκειται για μεγαλύτερους κινητήρες το πλεονέκτημά του αυτό ενισχύεται περαιτέρω. Εσείς τι λέτε; Θα καταφέρει να επιβιώσει το diesel ή θα το πεθάνουν τελικά οι «ειδικοί» (και μη) θυσιάζοντας στο βωμό για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!