NEA

Πόσα θα δίνατε για την πιο πετυχημένη Ferrari F40 LM; [vid]

H αγωνιστική Ferrari θα δημοπρατηθεί στο Παρίσι από τον οίκο Sotheby’s στις 6 Φεβρουαρίου με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ferrari F40 παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά supercar που έχουν παρουσιαστεί ποτέ. Ειδικά η αγωνιστική εκδοχή LM του 1987 ήταν ένα από τα πιο διάσημα. Εδώ βλέπετε την υπ΄αριθμόν σασί Νο. 74045 που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση αφού είχε συμμετάσχει σε αγώνες κλασικών μοντέλων, μεταξύ των οποίων και το Club GT Competizione που αφορά τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Ferrari.

Στις μεγαλύτερες διακρίσεις περιλαμβάνεται η συμμετοχή στον 24ώρο του Le Mans το 1995 (στην 12η θέση στην GT1 κατηγορία) και το 1996 (στην 6η) και η νίκη στον 4ώρο του Anderstorp του 1995.

Το συγκεκριμένο σασί είναι το τρίτο που φτιάχτηκε για την F40 από την Ferrari και είχε χρησιμοποιηθεί αρκετά ως μονάδα προπαραγωγής για της δοκιμές. Μάλιστα η εν λόγω F40 LM είναι μία από τις μόλις 19 που επιμελήθηκε η Michelotto (για τις εκδόσεις LM και Competizione).

Ο V8 κινητήρας είχε ανέβει πολύ πιο πάνω από τα στάνταρ 471 άλογά και είχε φτάσει στα 700 περιλαμβάνοντας πολλές βελτιώσεις όπως μεγαλύτερους στροβιλοσυμπιεστές της ΙΗΙ, μεγαλύτερα intercoolers, εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού της Weber-Marelli, αναβαθμισμένα φρένα, αγωνιστική μετάδοση, αεροδυναμικές προσθήκες κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!