BLOGNEAΝίκος Ι. Μαρινόπουλος

Ποια είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει ένας Ευρωπαίος; [blog]

Ανεξάρτητα από το υψηλό κόστος ή το πρακτικό του ζητήματος (φόρτιση/ αυτονομία) πολύ σύντομα ο Ευρωπαίος θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δεκάδες EV.

Τα Nissan Leaf, BMW i3, Hyundai Kona Electric, Jaguar i-Pace, Tesla Model S, Renault Zoe, Hyundai Ioniq Electric, Tesla Model X, VW e-Golf, Kia Soul EV, Smart Fortwo Electric Drive, VW e-Up είναι μερικά μόλις από τα πιο αξιόλογα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μπορεί να αποκτήσει ένας Ευρωπαίος. Ανάλογα φυσικά στην χώρα που ζει, το βιοτικό επίπεδο και φυσικά την αγοραστική δύναμη που έχει…

Τώρα, αν λάβει κανείς υπόψη του την πρακτικότητα, στην χώρα μας το πιο αξιόλογο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το Nissan Leaf που κοστίζει από 32.990€. To VW eGolf κοστίζει από 39.350€ και το VW eup! από 28.900€. To Smart EQ Fortwo κοστίζει από 23.740€ (το κάμπριο από 26.970€), ενώ το Smart EQ ForFour από 24.450€. To BMW i3 κοστίζει από 41.300€. Η Jaguar iPace από 83.405€, ενώ κάπου εκεί θα κοστίζουν και τα επερχόμενα Mercedes EQC και Audi ETron.

Ακόμη και αν η τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειωθεί, ακόμη και αν διευρυνθούν οι επιλογές στα μοντέλα, στην χώρα μας υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να επιλυθούν. Ένα από αυτά είναι η δημιουργία ενός άρτιου δικτύου φόρτισης και πρόσφατα είχαμε γράψει ένα άρθρο για το ενδεικτικό κόστος φόρτισης.

Φυσικά, το σημαντικότερο είναι πως αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι η οικονομία της χώρας και φυσικά η αγοραστική δύναμη του Έλληνα (σ.σ. δεν είναι τυχαίο που πάνω από το 75% των πωλήσεων το 2018 ήταν μοντέλα supermini και μικρομεσαία) να πλησιάσει το μέσο ευρωπαϊκό όρο ώστε να έχει την δυνατότητα να αποκτήσει ένα -ακριβό για την ώρα- ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Παρακάτω ακολουθεί ένα αναλυτικό εικονογράφημα από το wattev2buy.com που δείχνει χονδρικά και γενικά τα διαθέσιμα EV στην Ευρώπη με μία μέση τιμή πώλησης που φυσικά διαμορφώνεται και ανάλογα με τις επιδοτήσεις σε κάθε χώρα. Στο δεύτερο εικονογράφημα φαίνονται τα plug-in υβριδικά.

Πηγή εικονογραφημάτων: wattev2buy.com

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!