NEAΔΙΑΦΟΡΑ

IIHS: Πως γυρίζονται τα εντυπωσιακά crash-test; [vid]

Αν είστε fun της φωτογραφίας και της εικόνας έχει πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε ένα άκρως κατατοπιστικό βίντεο…

Το οποίο προέρχεται από τον IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), τον αμερικανικό αν προτιμάτε Euro NCAP, που είναι επίσης ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Με παρόμοιο τρόπο θα γυρίζονται τα πλάνα και από τους δύο οργανισμούς χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας (έστω και αν το βίντεο έχει γυριστεί πριν από τρία χρόνια) ώστε να αποτυπώνουν με πολλά καρέ το δευτερόλεπτο και με τεράστια ευκρίνεια την διάρκεια μιας δοκιμής πρόσκρουσης.

Στο βίντεο θα δείτε πως οι κάμερες, ο φωτισμός και οι γωνίες λήψεις αποτελούν τις βασικότερες παραμέτρους για τους ειδικούς ώστε να αποθανατίσουν την στιγμή ενός crash-test. Φυσικά όλα αυτά δε γίνονται απλά και μόνο για την προβολή ενός crash-test αλλά οδηγούν τους ειδικούς σε χρήσιμα συμπεράσματα παρακολουθώντας κάθε φάση της πρόσκρουσης. Ξανά και ξανά…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!