NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο Toyota GT 86 από το 2021;

Παρά τις φήμες περί διακοπής του εν λόγω μοντέλου, φαίνεται ότι τελικά η Toyota θα προχωρήσει στα επόμενα χρόνια με το διάδοχό του.

Η είδηση αυτή μας έρχεται από την Αυστραλία και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της φίρμας, Brodie Bott. Ο ίδιος, σε δήλωσή του, ανέφερε πως δεν γνωρίζει από που έχουν κυκλοφορήσει φήμες για τη διακοπή του GT 86 (ή σκέτο 86, για την εκεί αγορά), στα σίγουρα όμως η εταιρία δεν σκοπεύει να το αφήσει, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό μοντέλο για αυτή. Δεν δίστασε μάλιστα να το παρομοιάσει με μικρό αδερφό του Supra.

Ανάλογο feedback έρχεται και από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, με ιθύνοντες της εταιρίας να αναφέρουν πως «όπως δήλωσε ο Akio Toyoda στην αποκάλυψη του Supra 2020, η Toyota δεσμεύεται να κατασκευάσει συναρπαστικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και σπορ αυτοκινήτων. Το 86 είναι στην οικογένεια της Toyota από το 2013 και το πλάνο είναι να εξακολουθήσει να αποτελεί μέρος της σειράς των σπορ αυτοκινήτων της Toyota»

Από πληροφορίες που δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί, το νέο GT 86 θα παρουσιαστεί μάλλον το 2021. Θα συνεχίσει μάλιστα να αποτελεί δημιούργημα από κοινού των Toyota – Subaru, με την τελευταία να δρομολογεί αντίστοιχα το δικό της BRZ. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου θα προσφέρει πιθανότατα καλύτερο handling και επιδόσεις, ελαφρά μειωμένο κέντρο βάρους και έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.4 λίτρων, με ισχύ άνω των 250 ίππων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!