NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πιθανή συνεργασία Mercedes-Tesla για ηλεκτρικά Van

Αυτό που ξεκίνησε ως ένα tweet του Elon Musk που επευφημούσε τα van των Γερμανών, μπορεί τελικά να καταλήξει σε μία συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών.

Κάπου πίσω, τον περασμένο Νοέμβριο, ο πολύς Elon Musk ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα κολακευτικό σχόλιο γύρω από τα επαγγελματικά van της Mercedes. Αυτό προέκυψε από το feedback που του έδιναν οι τεχνικοί της Tesla, χρησιμοποιώντας τα εν λόγω οχήματα σαν κινητά συνεργεία, για να καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών. Προφανώς το συγκεκριμένο tweet δεν πέρασε απαρατήρητο, οδηγώντας τελικά τις δύο εταιρίες να ανοίξουν ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους. Ο ίδιος ο διευθύνοντας σύμβουλος της Mercedes-Benz, Dieter Zetsche επιβεβαίωσε την είδηση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψει ένα νέο όχημα από αυτή την κουβέντα. Το σίγουρο είναι πως και οι δύο εταιρίες αναζητούν συνεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση, αφού η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα δυσβάστακτο οικονομικά βάρος για να το σηκώσει κανείς μόνος του.

Φυσικά, η Daimler έχει ήδη ξεκινήσει να διαθέτει μία αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του Sprinter, από την περασμένη χρονιά. Η συγκεκριμένη εφοδιάζεται με έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα και συσσωρευτές που επαρκούν για αυτονομία 150 χιλιομέτρων. Όσο για το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο του, ξεπερνάει τα 1.000 κιλά. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν η πιθανή συνεργασία αφορά κάποια εξελιγμένη έκδοση αυτού ή ένα εντελώς νέο μοντέλο, με βάση όμως την ψυχοσύνθεση του ιδρυτή της Tesla, μάλλον ποντάρουμε στο δεύτερο. Ένα εντελώς νέο μοντέλο, σχεδιασμένο εξαρχής ως ηλεκτρικό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!