NEA

H Maserati Alfieri θα έχει μέχρι και ηλεκτρική έκδοση!

Η ιταλική φίρμα θα αναβαθμίσει το εργοστάσιο της στην Modena ώστε από τον επόμενο χρόνο να ξεκινήσει την παραγωγή της Alfieri.

Την Alfieri (το μικρό του ιδρυτή της εταιρίας) την γνωρίζουμε από το 2014 όταν είχε παρουσιαστεί ως concept. Σε μία περίοδο αναζήτησης η Maserati παραγκωνίσθηκε από την FCA και ξέμεινε με μόνο καινούργιο μοντέλο την Levante που ωστόσο από μονή της δεν μπορεί να βγάλει από την δυσμενή οικονομικά θέση την Maserati.

Για αυτό και θα ανακαινισθεί το ιστορικό εργοστάσιο στην Modena (λειτουργεί από το 1936) ώστε να παραχθούν μεταξύ άλλων η νέα Quattroporte, η Ghibli, η Levante και ένα νέο μεγάλο SUV έως το 2022. Την Alfieri παραγωγής θα την δούμε σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα να κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι της Γενεύης και να αντικαθιστά τις Granturismo και Grancabrio.

Ωστόσο, η παραγωγή της Alfieri θα είναι σταδιακή και θα ξεκινήσει με μοντέλα προπαραγωγής στο πρώτο του 2021 με πρώτες παραδόσεις στους πελάτες τέλη του έτους με αρχές 2022. Ο λόγος είναι πως η Alfieri θα βασίζεται σε μία ολοκαίνουργια αλουμινένια πλατφόρμα που θα υποδέχεται plug-in υβριδικό σύστημα καθώς και πλήρως ηλεκτρικό.

Η PHEV έκδοση θα συνδυάζεται με έναν V6 turbo βενζινοκινητήρα και η ηλεκτρική Alfieri θα έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες (προφανώς δύο στον πίσω άξονα), θα είναι τετρακίνητη με ανεξάρτητη κατανομή ροπής στους τροχούς (torque vectoring) και η μπαταρία θα είναι στα 800V. Η Maserati ανακοινώνει ένα εκτιμώμενο 0-100 σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα με τελική στα 300 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!