NEA

Το νέο Audi SQ5 TDI έχει 347 άλογα

Για όσους θα ήταν δύσκολο να «ταΐζουν» ένα βενζινοκίνητο SQ5 η γερμανική εταιρία προτίμησε να ανακοινώσει μία κορυφαία ντίζελ έκδοση του Q5…

Εδώ κάτω από το καπό υπάρχει ένας 3.0 V6 TDI με 347 άλογα και 700 Nm ροπής (με το γνωστό ηλεκτρικό «κομπρεσοράκι» 48V πρόσθετο στο κλασικό στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων) που περνούν στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Tiptronic. H τετρακίνηση quattro έχει διαφορικό με κεντρικό κλείδωμα όταν η κατανομή στον πίσω άξονα μπορεί να φτάσει στο 80% ή στον εμπρός έως 70%. Υπό κανονικές συνθήκες η αναλογία είναι 40/60 μπροστά/πίσω.

Οι επιδόσεις που δίνει η Audi είναι 5,1 δευτερόλεπτα για το 0-100 με τελική περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση είναι στα 6,6-6,8 λίτρα/100 χιλιόμετρα (κατά NEDC) και η εκπομπή CO2 στα 172-177 γραμμ./χλμ. Προαιρετικό είναι το Sport Differential (με κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς) όπως και η πιο σπορ (Dynamic) κρεμαγέρα. Εξωτερικά υπάρχουν οι αναβαθμίσεις που συναντάμε σε μία SQ έκδοση (όπως στο SQ7) όταν ανάλογη αύρα υπάρχει στο εσωτερικό με την επένδυση Alcantara ή προαιρετικά δέρμα Nappa.

Audi SQ7 [test drive]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!