NEA

To Maguari HS1 GTC της Hispano Suiza έχει 1.100 άλογα

Πρόκειται για το come back της ιστορικής Hispano Suiza που κατασκεύαζε την περίοδο 1904-1946 πολυτελή αυτοκίνητα και κινητήρες για αεροσκάφη εκείνης της εποχής…

Στην σύγχρονη αναβίωση της οι Ισπανοί δεν επέλεξαν μια λιμουζίνα ή ένα μεγάλο SUV παρά ένα supercar με κάπως αμφιλεγόμενη σχεδίαση. Η ονομασία του Maguari HS1 GTC προέρχεται από ένα είδος πελαργού που ζει στη Νότιο Αφρική. Εξού και το σχετικό ανάγλυφο στη μάσκα που ίσως και να μην αντίκειται στους κανονισμούς για την προστασία των πεζών αφού μιλάμε για μία ιδιοκατασκευή που ζήτημα είναι αν θα ξεπεράσει μια ντουζίνα πωλήσεις.

Ο πελαργός, πάντως, ίσως να έχει να κάνει και με την εμπλοκή της Hispano Suiza στην αεροπορία ως κατασκευαστής κινητήρων. Για αυτό το λόγο ο σχεδιαστής του Maguari HS1 GTC, ο Olivier Boulay, φρόντισε να διαμορφώσει και να ντύσει τα πλαϊνά με τον πελαργό ως σήμα. Εννοείται πως όλο το αμάξωμα είναι από ανθρακονήματα.

Από εκεί και πέρα η έμπνευση της Hispano Suiza έχει ως βάση την Lamborghini Huracan με την διαφορά πως ο V10 των 5,2 λίτρων είναι bi-turbo με 1.000 άλογα! Για αυτό οι Ισπανοί διατείνονται πως το 0-100 δεν ξεπερνά τα 2,8 δευτερόλεπτα με την τελική να φτάνει τα 380 χλμ./ώρα. Για να τα δούμε αυτά και στην πράξη…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!