ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ZF: Σχεδόν έτοιμοι οι εξωτερικοί αερόσακοι!

H γερμανική εταιρία εκτιμά πως η πατέντα της θα είναι έτοιμη για εμπορική χρήση σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα…

Η ιδέα για τους εξωτερικούς αερόσακους δεν είναι καινούργια και το ενδιαφέρον είχε αναθερμανθεί αρκετά χρόνια πριν και με αφορμή τον αερόσακο καπό, όταν είχε παρουσιαστεί το Volvo V40. Τον περσινό Νοέμβριο η ZF είχε παρουσιάσει σε συμπόσιο στο Manheim, την τελική εξέλιξη των εξωτερικών αερόσακων και την σημασία που θα έχουν σε αυτόνομα οχήματα προχωρημένου επιπέδου.

Η λογική είναι απλοί. Οι εξωτερικοί αερόσακοι ενσωματώνονται στα πλευρικά τοιχώματα του αμαξώματος και το διατρέχουν από εμπρός έως πίσω. Ειδικοί αισθητήρες (ραντάρ, κάμερες, LiDAR) παρακολουθούν τι συμβαίνει περιμετρικά του αυτοκινήτου και αν εντοπιστεί σύγκρουση αναπτύσσεται ο αερόσακος σε λιγότερο από 100 millisecond.

Η προστασία που παρέχουν στο πλάι μπορεί κάλλιστα να προστατεύσει σε δεύτερο χρόνο μετά από μία μετωπική σύγκρουση και τις επερχόμενες που ακολουθούν. Μελέτες έδειξαν πως με την χρήση εξωτερικών αερόσακων μειώνονται τα επίπεδα τραυματισμού κατά 20-30%. Η ZF αναφέρει πως για την μείωση του κόστους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός λοιπών και σχετικών συστημάτων υποβοήθησης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!