NEA

Επίσημα το νέο Skoda Kamiq!

H τσέχικη εταιρία παρουσίασε διαδικτυακά το νέο της SUV που θα παρουσιαστεί στην Γενεύη. Στην χώρα μας μετά το φθινόπωρο.

Το Kamiq, , που βασίζεται στο πλαίσιο MQB A0 του ομίλου Volkswagen, ξεχωρίζει από το μεγαλύτερο Karoq και από την μπροστινή μάσκα με τους ξεχωριστούς διπλούς προβολείς και το κάπως χαμηλότερο ύψος. Συγκεκριμένα, το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,241 μέτρα, το πλάτος τα 1,793 και το ύψος 1,531. Η απόσταση από το έδαφος είναι 37 χιλιοστά μεγαλύτερη σε σχέση με το Scala, οπότε μπορεί κανείς να υπολογίζει σε περίπου 17 εκ. από το έδαφος.

Αισθητικά το Kamiq δείχνει ενδιαφέρον και στο πίσω μέρος με την τονισμένη «ποδιά» καθώς και την απουσία του λογότυπου της μάρκας, μιας και αναγράφεται ολόκληρη η ονομασία της. Στο εσωτερικό οι σχεδιαστές έχουν χρησιμοποιήσει κάποια τρικ -όπως τους αεραγωγούς που εισέρχονται στις επενδύσεις των θυρών- προκειμένου να δημιουργήσουν την αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους και κατά συνέπεια άνεσης.

Πάντως, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η «ελεύθερη» αλά tablet οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, που είναι έτσι τοποθετημένη ώστε να δημιουργείται και μια επιφάνεια στήριξης για το χέρι όποιου τη χρησιμοποιεί. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών είναι προαιρετικός, ενώ από κει και πέρα ο σχεδιασμός είναι σύγχρονος και αρκετά νεανικός.

Από πλευράς χώρων και αυτό το Skoda θα προβάλει φυσικά το μέγεθος του πορτμπαγκάζ που ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων κυμαίνεται από τα 400 έως και τα 1.395 λίτρα. Επίσης και οι χώροι για τους πίσω επιβάτες αναμένονται από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας και θα διασφαλίζονται από το μεγάλο μεταξόνιο των 2.651 χιλιοστών

Το Kamiq θα είναι διαθέσιμο σε συνολικά πέντε εκδόσεις κινητήρων. Όλες προσθιοκίνητες. Οι εκδόσεις βενζίνης 1.0 TSI αποδίδουν 95 ή 115 ίππους, ενώ ο 1.5 TSI με το σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων 150 ίππους. Υπάρχει και έκδοση πετρελαίου, η 1.6 TDI με επίσης 115 ίππους. Αργότερα θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση φυσικού αερίου 1.0 G-Tec με ισχύ 90 ίππους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!