NEA

H Ferrari F8 Tributo αντικαθιστά την 488 GTB

Πρόκειται για μια ανανεωμένη εκδοχή της 488 GTB με ακόμη ισχυρότερο V8 που την αναδεικνύει ως την ισχυρότερη κεντρομήχανη Ferrari όλων των εποχών!

Πριν από τέσσερα χρόνια η 488 GTB είχε αντικαταστήσει την 458 Italia. Τώρα έφτασε ή ώρα να παραδώσει την σκυτάλη στην F8 Tributo, την Ferrari με τον ισχυρότερο V8 που έχει παρουσιάσει ποτέ. Ο οποίος είναι ο γνώριμος με χωρητικότητα 3.902 κ.εκ. Αποδίδει 720 άλογα στις 8.000 σ.α.λ. (όσα και η Pista) και 770 Nm στις 3.250 σ.α.λ., προσφέροντας 50 ίππους επιπλέον και 10 Nm παραπάνω από την Gran Tourismo Berlinetta.

Η παραπάνω δύναμη μεταφράζεται σε ένα 0-100 σε 2,9 δλ. (0,1 λιγότερα από την GTB) με τα 0-200 να ολοκληρώνονται σε 7,8 δλ. Η τελική είναι στα 340 χλμ./ώρα και 10 επιπλέον από την GTB. Αξιοσημείωτο είναι πως η νέα F8 είναι ελαφρύτερη κατά 40 κιλά και το απόβαρό της δεν ξεπερνά τα 1.330 κιλά.

Σχεδιαστικά η νέα F8 αποδίδει φόρο τιμής στην 308 GTB του 1975, ενώ το κάλυμμα του κινητήρα μας παραπέμπει στην θρυλική F40. Το μήκος της είναι στα 4.611 χλστ. Στην καμπίνα έχουμε μία τυπική εικόνα για Ferrari, με αρκετά καινούργια στοιχεία, όπως το νέο HMI, το νέο τιμόνι με τα χειριστήριο του, νέας σχεδίασης αεραγωγούς και μία νέα οθόνη multimedia 7 ιντσών. Διατίθεται και μία νέα εκδοχή του Ferrari Dynamic Enhancer το οποίο ενεργοποιείται από το Manettino στο τιμόνι στην θέση Race. 

Η αεροδυναμική είναι βελτιωμένη κατά 10% σε σχέση με την 488 GTB με αρκετές racing λεπτομέρειες στην σχεδίαση, όπως για παράδειγμα το S-Duct που υπάρχει στο εμπρός μέρος και πρωτοεμφανίστηκε στην Pista το οποίο βελτιώνει κατά 15% την αρνητική άντωση σε σχέση με την 488 GTB. Υπάρχουν επίσης νέοι αυλοί ψύξης των φρένων, καθώς και καλύτερη εκμετάλλευσης της ροής του αέρα γύρω και κάτω από το αυτοκίνητο, με στόχο την καλύτερη ψύξη του κινητήρα αλλά και την αύξηση των αεροδυναμικών φορτίων.

«Τριαντάρισε» η θρυλική Ferrari F40!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!