ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ασθενοφόρο Nissan NV400 από τη Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.


Έχοντας ξεκινήσει πρόσφατα την πολλά υποσχόμενη εμπορική του πορεία, το NV400 προσφέρεται από τη Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε και σε έκδοση ασθενοφόρου! Συγκεκριμένα, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε διασκεύασε ένα NV400 σε ασθενοφόρο, τηρώντας στο ακέραιο τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τέτοιου είδους οχήματα.

Το NV400 αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους φορείς υπηρεσιών υγείας, καθώς με την ευελιξία του, τον εργονομικό σχεδιασμό του, αλλά και τις ανέσεις που προσφέρει για τον οδηγό και το ιατρικό προσωπικό, δύναται να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της μεταφοράς ασθενών. Παράλληλα συνοδευόμενο από εγγύηση πέντε ετών ή 160 χιλιάδων χιλιόμετρων, το ΝV400 διαθέτει τα «διαπιστευτήρια» για να αντεπεξέλθει και στις σκληρές απαιτήσεις του ασθενοφόρου !

To ασθενοφόρο Nissan ΝV400 αναλυτικά

Στην έκδοση ασθενοφόρου του Nissan NV400, o θάλαμος του ασθενούς είναι χωρισμένος από τον θάλαμο του οδηγού με επενδεδυμένο (και από τις δύο πλευρές) πολυεστέρα. Στο πάνω μέρος του διαχωριστικού τοιχώματος υπάρχει γυάλινο συρταρωτό παράθυρο ασφαλείας, χωρισμένο στα δύο. Τα υλικά διασκευής – διαμόρφωσης του θαλάμου ασθενούς (επένδυση οροφής, δαπέδου, τοιχωμάτων κ.λπ.) είναι κατάλληλα για πλύσιμο, απολύμανση, αλλά και ανθεκτικά σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η στήριξη του εξοπλισμού επί των πολυεστερικών τοιχωμάτων, εξασφαλίζεται με την ύπαρξη κατάλληλων μεταλλικών αντικρισμάτων ή νευρώσεων στο εσωτερικό μέρος του τοιχώματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μηχανική αντοχή και η ακεραιότητά του.

Μεταξύ της εσωτερικής διασκευής του θαλάμου ασθενούς α και του εξωτερικού περιβλήματος, υπάρχει μονωτικό υλικό υψηλής ποιότητος, πετροβάμβακας τύπου RF 100-0 και RF 10060-0, ο οποίος εξασφαλίζει :

  • Θερμική μόνωση με συντελεστή μικρότερο από 4 Kcal ανά τετραγωνικό μέτρο, ανά ώρα και βαθμό Κελσίου(m2,h,°C).
  • Ηχητική μόνωση στο εσωτερικό του θαλάμου ασθενούς σύμφωνα με την οδηγία CEN, ΕΝ 1789:2010.

Το δάπεδο του θαλάμου ασθενούς είναι επενδυμένο εσωτερικά με κατάλληλο υλικό πάχους 16 mm και έχει επιστρωθεί με ειδικό αντιολισθητικό εποξειδικό υλικό μεγάλης αντοχής, που μπορεί να πλυθεί και να απολυμανθεί. Τα τζάμια του θαλάμου είναι ημιδιάφανα με τοποθέτηση νέων ειδικών μεμβρανών.

Στην οροφή του θαλάμου ασθενούς, σε κατάλληλες θέσεις, είναι τοποθετημένα δύο (2) συστήματα που παρέχουν την δυνατότητα ανάρτησης δύο (2) φιαλών χορήγησης υγρών από 250- 1.000 ml, ανά δύο φιάλες εκατέρωθεν. Τα συστήματα ανάρτησης έχουν μηχανισμό σταθεροποίησης ώστε να εμποδίζονται οι εκκρεμοειδείς κινήσεις και ταλαντώσεις, κατά την κίνηση του ασθενοφόρου.

Στην οροφή του θαλάμου ασθενούς και σε κατάλληλες θέσεις έχει τοποθετηθεί επιμήκης χειρολαβή (μπάρα στήριξης) σε κατάλληλα διαμορφωμένη θέση. Σε κατάλληλο σημείο του θαλάμου ασθενούς έχει τοποθετηθεί σταθερά ένα μικρό δοχείο απορριμμάτων κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι (inox), ενώ σε εργονομικά πρόσφορη θέση υπάρχει «επιτοίχια» συσκευή έγχυσης απολυμαντικού υγρού για τα χέρια.

H οροφή και τα τοιχώματα είναι καλυμμένα με ενισχυμένο πολυεστέρα λευκό, άριστης ποιότητας, που καλύπτει τις προδιαγραφές τροφίμων και αντέχει τις συνήθεις κρούσεις. Ο προσφερόμενος πολυεστέρας, είναι ειδικός για αντοχή σε πυρκαγιά, με ρυθμό καύσης μικρότερο από 100mm/min μετρούμενο σύμφωνα με το ISO 3795, όπως προβλέπεται στη παράγραφο 4.4.1 του ΕΝ 1789 : 2010.

Εξοπλισμός ασθενοφόρου Nissan NV400

Ο εξοπλισμός του ασθενοφόρου Nissan NV400, περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα βάσει προδιαγραφών ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα:

  • Φορείο ασθενούς (κύριο) + Στρώμα + Ζώνες + Σύστημα Αγκύρωσης
  • Εφεδρικό σπαστό φορείο + Ζώνες
  • Κάθισμα μεταφοράς ασθενούς + Ζώνες + Σύστημα Αγκύρωσης
  • Στρώμα κενού+ Ζώνες
  • Σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία
  • Κουτάλα – Φορείο
  • Σάκος γενικών εφοδίων Ά βοηθειών
  • Βαλίτσα Ά Βοηθειών ΒΑΛΙΤΣΑ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
  • Συσκευή Τεχνητού Αερισμού (AMBU)
  • Αυτόματος Απινιδωτής
  • Φορητή ηλεκτρική αναρρόφηση
  • Επιτοίχεια ηλεκτρική αναρρόφηση
  • 3 φιάλες οξυγόνου 10lt
  • 1 φορητή φιάλη οξυγόνου 2lt με μανοεκτονωτές
  • Σετ νάρθηκες αυχένος (παιδικό-μεσαίο-μεγάλο)
  • Αερονάρθηκες ακινητοποίησης άκρων (1σετ 6 μεγέθη)
  • Επιτοίχειο πιεσόμετρο
  • Ακουστικά

To ασθενοφόρο Nissan NV400 κινείται από τον 4κύλινδρο, 16βάλβιδο, προηγμένης τεχνολογίας EURO6 κινητήρα πετρελαίου, χωρητικότητας 2,3 λίτρων, ροπής 290Nm και απόδοσης 130 ίππων, o οποίος διακρίνεται τόσο για την εξαιρετική οικονομία καυσίμου, όσο και για τα μεγάλα διαστήματα συντήρησης που προσφέρει.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ασθενοφόρο Nissan NV400, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων της Nissan –Nικ. I. Θεοχαράκης Α.Ε., στο τηλέφωνο 2103489258.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button