NEA

Η Alfa Romeo Tonale είναι ένα plug-in υβριδικό SUV

Η ιταλική εταιρία παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο πάνω στο οποίο θα βασιστεί ένα PHEV παραγωγής που θα τοποθετείται κάτω από την Stelvio.

Για την είδηση της Tonale είχαμε γράψει χτες και μαζί με την σημερινή αποκάλυψη του μοντέλου στην Γενεύη έγινε γνωστό πως αυτή θα είναι η πρώτη plug-in υβριδική Alfa Romeo. Το ίδιο σύστημα θα μπει και στο Jeep Renegade πολύ σύντομα μιας και τα δύο μοντέλα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα (μια εξέλιξη αυτής και του Fiat 500X).

Πάντως στην περίπτωση της Tonale το υβριδικό σύστημα θα είναι σεταρισμένο προς την δυναμική παρά την «οικονομική» οδήγηση. Μπροστά θα υπάρχει ένας κινητήρας βενζίνης (πιθανότατα ο νέος turbo τετρακύλινδρος 1.300άρης) και πίσω ένας ηλεκτροκινητήρας. Όπως στα Renegade PHEV και Compass PHEV που παρουσιάστηκαν στην ίδια έκθεση και που αποδίδουν 240 άλογα.

Σχεδιαστικά η Tonale έχει εύλογες ομοιότητες με την Stelvio ενώ οι Ιταλοί αναφέρουν πως οι τροχοί 21’’ παραπέμπουν στην 33 Stradale και τα μπροστινά LED στις SZ και Brera. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’ και μία touch-screen 10,25’’ στο μέσο του ταμπλό. Το Dynamic πρόγραμμα έχει αντικατασταθεί από το Dual Power που δίνει μέγιστη συνδυαστική υβριδική δύναμη. Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να είναι πάντα σε σύνδεση με την Alfa Romeo μέσω των νέων εφαρμογών “Alfista” και “Paddock”.

  • “Alfista”: πρόκειται για μία εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να βρίσκεται πάντα σε επαφή με το Lifestyle της Alfa Romeo ενημερώνοντας τον για όλες τις εκδηλώσεις (clubs, συναντήσεις, νέα, κ.α.) που αφορούν στη μάρκα. Παράλληλα μέσω της εφαρμογής οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κληρώσεις με δώρο την VIP είσοδο σε ειδικές εκδηλώσεις της Alfa Romeo.
  • Paddock“: πρόκειται για μία εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει και να αγοράζει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία αναβάθμισης για το Tonale, καθώς και αξεσουάρ της Alfa Romeo.

Η παραγωγή της Tonale δεν θα ξεκινήσει άμεσα αλλά σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα και πέρα από την PHEV έκδοση θα έχει προσθιοκίνητες και τετρακίνητες συμβατικές εκδόσεις.

Αν και οι Ιταλοί είναι γνωστοί για την ασυνέπεια τους στα χρονοδιαγράμματα στην Γενεύη είπαν πως έως το 2022 θα έχουν  λανσάρει δύο νέα SUV (το ένα θα είναι η Tonale, το άλλο ένα πάνω από την Stelvio) δίπλα στη νέα GT4 και την 8C.

Αξιοσημείωτο είναι πως η ονομασία του μοντέλου παραπέμπει στο Tonale Pass που βρίσκεται βόρεια της Ιταλίας ανάμεσα στα Lombardy και Trentino σε ύψος 1.883 μέτρων. Χαμηλότερα δηλαδή από τα 2.757 μέτρα του Stelvio Pass μιας και χαμηλότερα θα βρίσκεται σε κατηγορία και τιμή το νέο SUV της εταιρίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!