NEA

Το επόμενο Honda Civic Type R θα είναι υβριδικό;

Οι Ιάπωνες έχουν ως στόχο μέχρι το 2025 όλη η ευρωπαϊκή τος γκάμα να αποτελείται από ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.

Πρόσφατα είχαμε γράψει για αυτή την ανακοίνωση που έκανε η Honda στην Γενεύη καθώς και το για επερχόμενο ηλεκτρικό της μοντέλο. Αυτόματα η είδηση αυτή δίνει χώρο στις φήμες που θέλουν το επόμενο Civic Type R να είναι υβριδικό. Και αυτό επειδή το τωρινό Civic έχει πολύ δρόμο μπροστά του και η νέα του γενιά προβλέπεται να λανσαριστεί κάπου στα μέσα της νέας δεκαετίας.

Το λογικό είναι το νέο Civic Type R να είναι υβριδικό αλλά με διαφορετική προσέγγιση. Μία καλή θα ήταν όπως στην περίπτωση του υβριδικού CR-Z όπου μια πιο heavy duty διάταξη με ένα ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο μεταξύ της μετάδοσης και του θερμικού κινητήρα θα μπορούσε να δώσει έξτρα boost ή ακόμη και να κινεί για μερικά χιλιόμετρα «αθόρυβα» το Type R.

«Πιστεύουμε ότι θα ήταν αρκετά εύκολο να επιτύχουμε την απόδοση σε επίπεδα Type R με ένα ηλεκτρικό. Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την απόδοση”, δήλωσε στο pistonheads.com ο Kohei Hitomi, υπεύθυνος για το Honda E Prototype,. “Είναι επίσης θέμα κρατήματος, οδηγικής απόλαυσης και χειρισμού. Δεν πιστεύουμε ότι είναι τόσο απλό να το αντικαταστήσουμε με ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή δεν είναι η σωστή κατεύθυνση για το TypeR”. Ευτυχώς, θα πρόσθετα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!