NEA

Η Bugatti La Voiture Noire είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Πρόκειται για μια one-off Bugatti που παρουσιάστηκε στην Γενεύη και που πωλήθηκε για 16,5 εκατομμύρια ευρώ!

Μάλιστα γνωρίζουμε και τον άνθρωπο που την αγόρασε και αυτός δεν είναι άλλος από το πρώην αφεντικό και μεγαλομέτοχος του VW Group, τον Ferdinand Piech (του οποίου ο γιος παρουσίασε την Piech Automotive). Αυτόματα αυτή η τιμή αναδεικνύει την «La Voiture Noire» (που σημαίνει «το μαύρο αυτοκίνητο») ως το ακριβότερο νέο αυτοκίνητο που έχει πωληθεί ποτέ (εξαιρώντας τις δημοπρασίες και τα κλασικά αυτοκίνητα).

H «La Voiture Noire» βασίζεται στην Chiron, είναι φουλ στο κάρμπον, έχει εντυπωσιακές σχεδιαστικές διασκευές και ο κινητήρας της δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον γνωστό W16 των 8,0 λίτρων με quadra-turbo για να αποδώσει 1.500 άλογα και 1.600 Nm. Όλα τα λεφτά οι έξι απολήξεις στο πίσω μέρος!

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η Type 57 SC Atlantic (με μηχανικό υπερσυμπιεστή, σχεδιάστηκε από τον Jean Bugatti, τον 27χρονο τότε ιδρυτή της εταιρίας), η οποία από το 1936 έως και το 1938 κατασκευάστηκε μόλις τέσσερις φορές.

Σήμερα έχουν διασωθεί τα τρία αυτοκίνητα και αγνοείται η προσωπική του Jean Bugatti. Αν πάντως υπάρχει και ανακαλυφθεί οι ειδικοί κοστολογούν την αξία της πάνω από 100 εκ. ευρώ!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!