NEA

H Ferrari P80/C είναι ένα one-off αγωνιστικό

Βασίζεται στην 488 GT3 και αφιερώθηκε ο περισσότερος χρόνος εξέλιξης από κάθε άλλο one-off μοντέλο της Ferrari. Για την ακρίβεια 4 χρόνια!

Η συγκεκριμένη μια και μοναδική Ferrari είναι εμπνευσμένη από την ιστορική 330 P3/P4 και την Dino 206 S του 1966. Μαζί με την Ferrari o ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου από το Hong Kong αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως βάση το σασί της 488 GT3 αλλά με μεγαλύτερο μεταξόνιο από την 488 GTB.

Η P80/C είναι ένα αυτοκίνητο μόνο για την πίστα οπότε έχουν μικρύνει οι προβολείς και το πίσω παρμπρίζ. H αεροδυναμική της φορεσιά είναι εμπνευσμένη από την Formula 1 με το αμάξωμα να αποτελείται πλήρως από ανθρακονήματα.

Περιλαμβάνει ένα μεγάλο ρυθμιζόμενο σπλίτερ μπροστά και έναν τεράστιο διαχύτη στο πίσω μέρος που υπερθεματίζεται από μια μεγάλη φτερούγα. Στο εσωτερικό υπάρχει αγωνιστικός αέρας με ψηφιακές ενδείξεις, πολλούς διακόπτες στην κονσόλα, μπλε μπάκετ, κλωβό ασφαλείας κ.α.

Οι Ιταλοί δεν δίνουν περαιτέρω στοιχεία αλλά είναι σίγουρο πως τα νούμερα θα είναι καλύτερα από της 488 GT3 με τον V8 των 3,9 λίτρων να ξεπερνά τα 670 άλογα της 488 GTB. Στο παρακάτω 12λεπτο βίντεο μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για μια ακόμη μοναδική Ferrari. Μοναδική, στην κυριολεξία!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!