NEA

H Renault θέλει μια συμμαχία με την FCA

Ένα νέο δημοσίευμα από τους Financial Times θέλει την γαλλική εταιρία να επιδιώκει συμμαχία με την Fiat-Chrysler.

Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει για την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Peugeot-Citroen να συγχωνευτεί με την FCA. Τώρα, ένας ακόμη όμιλος εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τον ιταλό-αμερικανικό όμιλο έχοντας ως στόχο να εξαπλωθεί στην παγκόσμια αγορά. Μια συμμαχία του σχήματος Renault-Nissan-Fiat-Chrysler θα αποτελούσε το μεγαλύτερο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δημιουργώντας έντονο ανταγωνισμό απέναντι στο VW Group και στην Toyota.

Ο Carlos Ghosn, που κρατείται στο Τόκιο και μάχεται στα δικαστήρια, είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια συζητήσεις με την FCA. Ο νέος CEO της Renault, ο Jean-Dominique Senard, δείχνει θετικός σε μια τέτοια περίπτωση και ανοιχτός για να συζητήσει με τη Nissan τις αναλογίες του σχήματος.

Από την άλλη, ο John Elkann, εκ των ιδιοκτητών της FCA, έχει κάνει ανεπίσημα επαφές και παρόλο που η εταιρία του το διαψεύδει, σύμφωνα με την FT. Το σίγουρο είναι πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και επίσης είναι σίγουρο πως η FCA θα πρέπει κάποια στιγμή να συμμαχήσει για να παραμείνει στο παιχνίδι.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!