NEA

Εδώ και 45 χρόνια η VW πουλά ένα Golf κάθε 41 δευτερόλεπτα!

H γερμανική εταιρία γιορτάζει τα 45 χρόνια του μοντέλου που έχει ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια πωλήσεων σε όλο τον κόσμο!

Στις 29 Μαρτίου του 1974 η Volkswagen ξεκίνησε στο Wolfsburg την παραγωγή του Golf Mk1 που αρχικά σχεδιάστηκε ως ο αντικαταστάτης του Beetle. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε το εμπορικό λανσάρισμα και σε μέχρι το τέλος του 1976 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο σε πωλήσεις Golf. Τα μαθηματικά λένε πως εδώ και 45 χρόνια κάποιος κάπου στην υδρόγειο αγοράζει και από ένα Golf.

Πραγματικά πρόκειται για ένα ασύλληπτο νούμερο που κρατά εδώ και 7 γενιές Golf και παρόλο που τα τελευταία χρόνια η γερμανική εταιρία έχει κατηγορηθεί για σχεδιαστική ατολμία. Και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα είναι διαφορετικά για την 8ηη γενιά που θα κάνει ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη αυτό το φθινόπωρο και που θα λανσαριστεί στις αγορές αρχές 2020.

Αξιοσημείωτο είναι πως το αρχέτυπο Golf στην βασική του έκδοση είχε έναν τετρακύλινδρο βενζίνης 1,1 λίτρου με 50 ίππους και ψηλότερα έναν 1,5 λίτρου με 70 ίππους. Στάνταρ ήταν κιβώτιο 4 σχέσεων και προαιρετικό το αυτόματο με 3 σχέσεις. Σήμερα ο 1.0 TSI όσο και ο 1.5 TSI αποδίδουν περίπου διπλάσια ισχύ με κιβώτια 6 και 7 σχέσεων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!