ΑΓΩΝΕΣ

Η CUPRA με δύο ομάδες στο WTCR 2019

Μετά από ένα επιτυχημένο 2018 στο TCR International Series, το αγωνιστικό πνεύμα της CUPRA ξαναζωντανεύει στο WTCR– FIA World Touring Car Cup presented by OSCARO.

Η μάρκα θα είναι παρούσα στη φετινή σεζόν του WTCR με τέσσερις οδηγούς στο τιμόνι του CUPRA TCR, το φετινό όπλο ταχύτητας για την PWR by CUPRA Racing team και την Comtoyou-DHL by CUPRA Racing. Στη γραμμή εκίνησης, η PWR by CUPRA Racing team θα κάνει την πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση με το νικητή του τίτλου TCR Europe Mikel Azcona και το Σουηδό Daniel Häglofs. Αντίστοιχα η Comtoyou-DHL by CUPRA Racing θα σχηματιστεί  από τους Ολλανδούς Tom Coronel και Aurélien Panis, τον υιό του γνωστού οδηγού της Formula 1, Olinier Panis.

To 2019 θα αποτελέσει την πιο ανταγωνιστική σεζόν για το touring car international series, με ένα #WTCR2019SUPERGRID 26 αυτοκινήτων και ισχυρή σύγκρουση γενεών μεταξύ νέων οδηγών και έμπειρων πιλότων. Μεταξύ επτά κατασκευαστών, η CUPRA ενσαρκώνει τέλεια το φετινό αγωνιστικό πνεύμα ενσωματώνοντας την παράδοση και την εξέλιλη της SEAT Sport με το σύγχρονο χαρακτήρα και την πρωτοποριακή τεχνολογία της μάρκας CUPRA.

Ελπιδοφόρο μήνυμα

Μετά την επίτευξη πολλαπλών νικών πρωταθλήματος στο STCC – TCR Scandinavia, η PWR by CUPRA Racing μεταπηδά στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων αυτοκινήτων με την πρώτη της σεζόν στο WTCR. Η Σουηδική ομάδα θα εκπροσωπείται από τον συνιδρυτή της, Daniel Häglofs και τον 22χρονο Ισπανό Mikel Azcona, ο οποίος συνδυάζει την εμπειρία και την νεαρή ηλικία που απαιτείται για να αγωνιστεί με διεθνή επιτυχία.

Ως βετεράνος οδηγός που δημιούργησε την ομάδα του πριν από επτά χρόνια, ο Häglof έχει μακρά ιστορία νικών, πετυχαίνοντας την τρίτη θέση στο STCC – TCR Scandinavia 2018, με έξι βάθρα και δύο νίκες.

Νικητήρια φόρμουλα

Ο συνδυασμός γνώσεων και νιάτων είναι επίσης η στραγητική που επέλεξε η Comtoyou DHL by CUPRA Racing. Το WTCR θα απολαύσει την αναμενόμενη επιστροφή του Tom Coronel, του οδηγού με τους περισσότερους αγώνες στο πρωτάθλημα. Ο 46χρονος συμμετείχε πρόσφατα στο Dakar Rally και τώρα συμμετέχει στη Βελγική ομάδα παράλληλα με τον Aurélien Panis.

Ο γιός του νικητή του Monaco Grand Prix 1996, Olivier Panis, κάνει τη δεύτερη εμφάνιση του στο WTCR στο τιμόνι του CUPRA TCR, απόφαση του πάρθηκε μετά την εξέταση των επιδόσεων των CUPRA την περασμένη σεζόν: «Πέρυσι είδαμε ότι το αυτοκίνητο είναι πραγματικά γρήγορο σε κάθε διαδρομή. Νιώθω εμπιστοσύνη γι’ αυτό και είμαι αληθινά χαρούμενος που συνεργάζομαι με την CUPRA», είπε ο Panis.

Φωτεινή προοπτική

Και οι δύο ομάδες έχουν 10 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα μπροστά τους για να αποδείξουν τις ικανότητες τους στο WTCR, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει στο Μαρόκο στις αρχές Απριλίου. Το χρονοδιάγραμμα του 2019 περιλαμβάνει αγώνες στην Ουγγαρία, Σλοβακία, Κάτω Χώρες, Γερμανία, Πορτογαλία, Κίνα, Ιαπωνία και το Μακάο έως το τέλος του έτους για ένα έξοχο φινάλε στην Μαλαισία.

Επιπλέον, το CUPRA θα είναι παρόν σε όχι λιγότερους από 160 αγώνες που σχεδιάζονται αυτή τη σεζόν σε διαφορετικά παγκόσμια, ηπειρωτικά και εθνικά TCR πρωταθλήματα. «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για το νέο CUPRA TCR  2020, αλλά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα εστιάσουμε στην ηλεκτρική προώθηση. Με το CUPRA e-Racer, το πρώτο 100% ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, έχουμε θέσει τα τεχνικά θεμέλια του μέλλοντος στον κόσμο των αγώνων», δήλωσε ο Jaime Puig, Director & Head of CUPRA Racing.

Η CUPRA επί του παρόντος διαθέτει δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα έτοιμα για τις απαιτήσεις των σημερινών και των μελλοντικών πρωταθλημάτων. Από τη μία πλευρά, το Leon CUPRA TCR με ισχύ 350HP και μέγιστη ταχύτητα 267 km/h είναι μια πραγματική έκρηξη στην άσφαλτο. Από την άλλη πλευρά, το CUPRA e-Racer, το πρώτο 100% αγωνιστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρισμού του κόσμου, είναι ένα αληθινό αυτοκίνητο αγώνων, που προσφέρει 300 kW και μέγιστη ισχύ μέχρι 500 kW (680 PS). Το e-Racer μπορεί να φτάσει τελική ταχύτητα 270 km/h, επιτάχυνση από 0 σε 100 km/h σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και από 0 σε 200 km/h σε μόλις 8,2 δευτερόλεπτα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!