NEA

BMW 7 vs φάντασμα, σημειώσατε 1! [vid]

Στον συμβατικό κόσμο ένας άνθρωπος θα τρόμαζε από ένα φάντασμα. Εδώ, το φάντασμα τα χρειάζεται από ένα αυτοκίνητο που οδηγεί μόνο του…

Με ένα αρκετά έξυπνο σποτάκι, η BMW έρχεται να μας περάσει ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να φοβόμαστε, ο,τι δεν βλέπουμε. Η τεχνολογία βρίσκεται με το μέρος μας και οι άνθρωποι της Βαυαρικής φίρμας δουλεύουν εντατικά επάνω στην αυτόνομη οδήγηση, ώστε κάποια στιγμή, η ύπαρξη του οδηγού να μην θεωρείται αναγκαία συνθήκη για τις οδικές μετακινήσεις.

Πρακτικά, η BMW δουλεύει επάνω στο Data-Driven Development (D3), συγκεντρώνοντας πληροφορίες από τον πραγματικό κόσμο, μέσω ενός στόλου αυτοκινούμενων οχημάτων, σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Υπολογίζεται ότι τα πειραματικά της οχήματα έχουν διανύσει περίπου 5 εκ. χιλιόμετρα, συγκεντρώνοντας 1.5 terabyte δεδομένων κάθε ημέρα. Από αυτά τα δεδομένα οι μηχανικοί της φίρμας έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν στοιχεία για άλλα 240 εκ. χιλιόμετρα! Όσο για τη συνολική χωρητικότητα των δεδομένων, φτάνει τα 230 petabytes!

Αυτή τη στιγμή, οι έρευνες έχουν αποδώσει μία αυτονομία επιπέδου 3. Μπορεί δηλαδή ένα όχημα να κινείται μόνο του, υπό συνθήκες, με τον οδηγό να μην ακουμπά μεν τα χέρια του στο τιμόνι αλλά να πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να επέμβει, αν χρειαστεί. Ο στόχος, ωστόσο, είναι η αυτονομία επιπέδου 4 και τελικά 5, όπου τα οχήματα θα μπορούν να μετακινούνται μόνα τους, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Και αυτό, σύμφωνα με τη BMW, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να φοβόμαστε. Εκτός, ίσως, από τα φαντάσματα…


Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!