NEA

Πρωτότυπο τιμόνι με επιφάνειες αφής αντί για διακόπτες από την Hyundai [vid]

Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα όπου οι διακόπτες του τιμονιού έχουν αντικατασταθεί από έξυπνες οθόνες αφής.

Η Hyundai (και η Kia) αναζητά την επόμενη μέρα για τα εσωτερικά των μοντέλων της και πρόσφατα παρουσίασε την δική της εκδοχή για τα κόκπιτ του μέλλοντος. Η επιλογή του i30 δεν είναι τυχαία μιας και η εταιρία θέλει να δείξει ότι οι υψηλές τεχνολογίες δεν αφορούν μόνο τα ακριβά αυτοκίνητα. Αυτό που τραβά την προσοχή είναι το τιμόνι όπου οι διακόπτες έχουν αντικατασταθεί με μικρές οθόνες που περιλαμβάνουν έως και πέντε διαφορετικά «κουμπιά».

Μάλιστα υπάρχει και δυνατότητα εξατομίκευσης ώστε ο οδηγός να επιλέγει τα αγαπημένα του «κουμπιά» σε κάθε επιφάνεια αφής, ενώ υπάρχει και δυνατότητα αλλαγής θέσεων για τους αριστερόχειρες. Πέρα από το καινοτόμο τιμόνι την προσοχή τραβά ο πίνακας οργάνων με τα τρισδιάστατα γραφικά και η μεγάλη touch-screen με λειτουργία tablet και απτική ανάδραση για φυσική αίσθηση όπως στους συμβατικούς διακόπτες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!