ΔΙΑΦΟΡΑ

Στη Σαγκάη μετακομίζει ο κινεζικός κόμβος σχεδιασμού της Nissan

Το Studio θα αξιοποιήσει τα ταλέντα της πόλης, σχεδιάζοντας αυτοκίνητα τόσο για την αγορά της Κίνας, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο

Η Nissan Motor Co. Ltd. ανακοίνωσε τη μετεγκατάσταση του κόμβου σχεδιασμού της Κίνας, ενός από τους πέντε παγκόσμιους της φίρμας που είναι επιφορτισμένοι με το σχεδιασμό των οχημάτων της, στη Σαγκάη.

Η Nissan Design China, που μέχρι πρότινος είχε την έδρα της  στο Πεκίνο, θα συνεχίσει να εστιάζει στη δημιουργία προϊόντων για  την παγκόσμια αγορά, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της μεγαλύτερης αγοράς αυτοκινήτων στον κόσμο. Το συγκεκριμένο τμήμα, θα αποτελέσει βασικό κόμβο για τη Nissan, χρησιμοποιώντας τον σχεδιασμό για την καλύτερη σύνδεση των ανθρώπων και των κοινοτήτων με προϊόντα και τεχνολογίες που καθιστούν την κινητικότητα ασφαλέστερη, πιο βιώσιμη, πιο συναρπαστική και πιο συνδεδεμένη.

Η Nissan διατηρεί   ένα γραφείο σχεδιασμού στη Σαγκάη, από το 2005. Το Nissan Design China άνοιξε το 2011 στο Πεκίνο και επεκτάθηκε το 2013. Το κέντρο έχει τώρα περίπου 50 στελέχη σχεδιασμού στο νέο του  “σπίτι”  στη Σαγκάη και σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των σχεδιαστών στους 80,  έως το 2020.

“Η πολιτιστική ποικιλομορφία της Σαγκάης προσελκύει δημιουργικά ταλέντα από όλο τον κόσμο, καθιστώντας την πόλη ένα αναπτυσσόμενο κέντρο καινοτομίας”, δήλωσε ο Alfonso Albaisa, ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan για τον  παγκόσμιο σχεδιασμό. “Η δημιουργικότητα της Σαγκάης, σε συνδυασμό με τη 16ετή ιστορία της Nissan στην Κίνα,  θα οικοδομήσει ένα ακόμα καλύτερο μέλλον συναρπαστικών σχεδίων, για τους πελάτες μας”.

Η ομάδα σχεδιασμού της Κίνας ήταν υπεύθυνη για το  πρωτότυπο αυτοκίνητο Friend-Me το 2013 και την μετέπειτα εξέλιξή του σε  αυτοκίνητο παραγωγής, το sedan Lannia. Έχει επίσης συνεργαστεί με την Κοινότητα Μηχανικών Αυτοκινήτων, για την καλλιέργεια νέων ταλέντων σχεδιασμού στην Κίνα.

“Η Σαγκάη, το νέο μας σπίτι, είναι ένας πυρήνας του εμπορίου, της οικονομίας και της βιομηχανίας”, δήλωσε ο Yoshihisa Akiyama, πρόεδρος της Nissan (Shanghai) Automotive Design Co. Ltd. “Η ζωντάνια και η ενέργεια αυτής της μητρόπολης θα μας εμπνεύσει να δημιουργήσουμε μοναδικά σχέδια για τα εμπορικά σήματα των Nissan, INFINITI, αλλά και για την Datsun. “

Οι άλλοι κύριοι κόμβοι  σχεδιασμού της Nissan είναι το Παγκόσμιο Κέντρο Σχεδίασης  και  Creative Box στην Ιαπωνία, το Nissan Design America στο Σαν Ντιέγκο και το Nissan Design Europe στο Λονδίνο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!