NEA

Ο όμιλος PSA φλερτάρει την Jaguar Land Rover

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Carlos Tavares στο Autocar Ινδίας εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την μερική ή ολική εξαγορά των μαρκών που ανήκουν στην Tata Motors.

Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου PSA δεν κρύβει πως μετά την Opel θα ήθελε να εντάξει στο γαλλικό στρατόπεδο και μια μάρκα πολυτελείας πάνω από τη DS Automobiles. Υπό αυτό το πρίσμα αυτός και οι συνεργάτες του εξετάζουν όλα τα δεδομένα και πρόσθεσε πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την Tata, τον ινδικό όμιλο στον οποίο ανήκουν οι δύο παραδοσιακές βρετανικές μάρκες.

Οι οποίες ναι μεν έχουν πολύ καλά προϊόντα (π.χ. την i-Pace και το καινούργιο Evoque), αλλά δεν περνούν και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας τους. Κι αυτό γιατί αντιμετωπίζουν οικονομικά θέματα που οφείλονται κυρίως στην μεγάλη μείωση της ζήτησης των μοντέλων τους στην Κίνα.

Από την άλλη υπάρχει και το Brexit ενώ για την PSA (παρόλο που η πρότασή της στην FCA δεν ευδοκίμησε) η χρονική συγκυρία δείχνει να είναι ιδανική μιας και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και επέκτασης και έχοντας την Opel κάτω από την ομπρέλα της. Εννοείται πως η Tata αρνείται την πιθανότητα πώλησης της Jaguar Land Rover. Τουλάχιστον, μέχρι να επιβεβαιωθεί το αντίθετο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!