ΔΙΑΦΟΡΑ

Με ένα Tesla Model 3 Performance στο Ring [vid]

To video αυτό δεν είναι εργοστασιακό, ούτε και προέρχεται από κάποια δοκιμή περιοδικού αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά, έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Καταρχήν, γιατί πρόκειται για ένα από τα πρώτα Tesla Model 3 Performance, ο ιδιοκτήτης του οποίου αποφάσισε ότι αξίζει τον κόπο να το ρίξει μέσα στην «πράσινη κόλαση» για να κάνει δύο γύρους. Μετά γιατί αποφάσισε όχι μόνο να μοιραστεί το υλικό μέσω YouTube με τον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά και γιατί έδωσε μαζί και αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Προτού λοιπόν πατήσετε το play, πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε.

Οι γύροι αυτοί πραγματοποιήθηκαν με το σύστημα διεύθυνσης στη διαμόρφωση standard, τον κινητήρα στο Exercise και το Kinetic Energy Recovery πάλι στο Standard. Τα ελαστικά ήταν φουσκωμένα στα 2.4 bar. Η συνολική κατανάλωση ενέργειας μέσα στην πίστα (πρακτικά δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο πιο απαιτητικό) άγγιξε τα 70kWh ανά 100 χιλιόμετρα! Όσο για τα φρένα, ήδη πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό του πρώτου γύρου, υπερθερμάνθηκαν, χάνοντας κάτι από την απόδοσή τους και ενημερώνοντας τον οδηγό μέσω της σχετικής λυχνίας. Αυτά, καταλήγει ο δημιουργός του video ήταν και ο πιο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!