NEA

1.000 ίππων και με ονομασία Valhala πιθανά η νέα Aston Martin

Με ένα ακόμα όνομα, δανεισμένο από τη Σκανδιναβική μυθολογία η Aston Martin ετοιμάζεται να συμπληρώσει τη γκάμα της.

Πρόσφατα, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, είδαμε μία σπουδή της Aston Martin για ένα υπεραυτοκίνητο που θα τοποθετείται κάτω από τη Valkyrie αλλά πολύ πάνω από οτιδήποτε άλλο διαθέτει στη γκάμα της. Το AM-RB 003 δεν συνοδεύτηκε από πολλές πληροφορίες, όπως όμως φαίνεται η θετική ανταπόκριση του κοινού και η προβολή που πήρε, επηρέασε θετικά τη βρετανική φίρμα ώστε να σκεφτεί για το μέλλον του.

Πλέον ακούγεται ότι η έκδοση παραγωγής θα ονομαστεί Valhala, ενώ η συνολική της ισχύ θα αγγίζει τους 1.000 ίππους! Εδώ οι μηχανικοί της εταιρίας αποφάσισαν να ακολουθήσουν ένα δρόμο διαφορετικό από αυτόν της Valkyrie. Αντί για τον V12 της Cosworth, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν έναν υπερτροφοδοτούμενο V6, ο οποίος θα μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα. Ταυτόχρονα, ένας ή δύο ισχυροί ηλεκτροκινητήρες θα κινούν τους μπροστινούς τροχούς.

Προφανώς, το σύνολο σχεδόν του αυτοκινήτου θα αποτελείται από ανθρακονήματα και άλλα εξωτικά υλικά, σε μία προσπάθεια να παραμείνει το βάρος σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα 1.350 κιλά. Ενδιαφέρον έχει μία ακόμα φήμη, ότι το κάθισμα θα είναι σταθερά στερεωμένο στο δάπεδο και η θέση οδήγησης θα ρυθμίζεται ουσιαστικά μετακινώντας το τιμόνι και τα πεντάλ.

Με τέτοια νούμερα ισχύος και βάρους, υπολογίζεται ότι η Valhala, αν τελικά ονομαστεί έτσι, θα επιτυγχάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 2,5 δλ. αγγίζοντας σε τελική ταχύτητα τα 350+ χλμ./ώρα. Όσο για την τιμή της, λογικά θα αγγίζει επταψήφια νούμερα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!