ΑΓΩΝΕΣ

GP Κίνας: Ο Lewis Hamilton κατακτά το 1.000στό Grand Prix – Άνετη επικράτηση για την Mercedes!

Σε έναν αγώνα δίχως απρόοπτα και με μέτριο θέαμα οι Mercedes ήταν ανώτερες των Ferrari με την γερμανική ομάδα να κάνει το 3/3 σε νίκες στο φετινό πρωτάθλημα και τον Hamilton το 2/3.

Το χιλιοστό Grand Prix στην ιστορία της F1 ξεκίνησε δίχως ευτράπελα με τον Hamilton να εκκινεί καλύτερα και να περνά μπροστά από τον Bottas. Πιο πίσω ο Leclerc περνά τον Vettel. Ο Kvyat χάνει την Toro Rosso (αργότερα πήρε ποινή) και πέφτει πάνω στις δύο McLaren δημιουργώντας μεγάλη ζημιά στον Norris.

Εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας για να καθαριστεί η πίστα. Εν τω μεταξύ μέχρι τον 15ο γύρο οι Mercedes κρατούν καλή διαφορά από τις δύο Ferrari πίσω με τον Leclerc να γκρινιάζει που περνά μπροστά ο Vettel. Προβλήματα και εγκατάλειψη για την Renault του Hulkenberg.

Γύρος 20: 1 Hamilton; 2 Bottas +5.5s; 3 Leclerc +18.5s; 4 Vettel +33.8s; 5 Verstappen +34.8s

Εντυπωσιακή μάχη μεταξύ Vettel και Verstappen στον 20ο γύρο και τον Γερμανό να κρατά την θέση του. Οι Mercedes κινούνται σε δικό τους ρυθμό ανατρέποντας τις προβλέψεις για δυσκολία στην Κίνα και επικράτηση των Ferrari που δείχνουν να υπολείπονται σε ταχύτητα. Στα pits ο Bottas καταφέρνει να μειώσει την διαφορά του από τον Hamilton.

Μετά τα πρώτα pitstops: 1 Hamilton; 2 Bottas +1.9s; 3 Vettel +7.2s; 4 Verstappen +10.2s; 5 Leclerc +21.1s; 6 Gasly +27.7s

Εντυπωσιακή μάχη μεταξύ Raikkonen και Albon με τον τελευταίο να κάνει χρήση DRS και να προσπερνά στην ευθεία την Alfa Romeo. Ο Kimi περνά τον Grosjean και οδεύοντας προς τα μισά του αγώνα δεν υπάρχει κάτι το τρομερό με σχετικά μέτρια θέαμα. Εντυπωσιακή οδήγηση από τον πρωτάρη Albon.

 Γύρος 29: 1 Hamilton; 2 Bottas +3.3s; 3 Vettel +11.6s; 4 Verstappen +16.4s; 5 Leclerc +23.1s; 6 Gasly +38.2s

Ο άνεμος ανεβαίνει στην πίστα και από τον 35ο γύρο ξεκινούν τα δεύτερα pitstops και οι ανακατατάξεις προς τα πίσω. Εντυπωσιακό το διπλό pitstop σε ρυθμό προπόνησης για τις Mercedes. Ο Leclerc προσπαθεί με πείσμα να κρατήσει την θέση του αλλά ο Bottas με τα πιο φρέσκα λάστιχα επαναφέρει την τάξη. Ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα μπροστά με τα ασημένια βέλη να διατηρούν την διαφορά τους από τα κόκκινα μονοθέσια.

Γύρος 50: 1 Hamilton; 2 Bottas +6.8s; 3 Vettel +12.3s; 4 Verstappen +23.3s; 5 Leclerc +32.8s; 6 Gasly +1m03.2s

Η Ferrari μιλά για ένα plan B και ο Leclerc μένει στην πίστα με την σκληρή γόμα έως τον 43ο γύρο που αλλάζει λάστιχα. Αργό pitstop με λάθος μηχανικού, κακή στρατηγική και απώλεια της 4η θέσης. Εγκατάλειψη για τον Kvyat. Στους τελευταίους 10 γύρους ο Leclerc το παλεύει (με πρόβλημα και στο κιβώτιο) αλλά δεν καταφέρνει να πιάσει τον Verstappen. Ο αγώνες τελειώνει με την παρακάτω κατάταξη. Ταχύτερος γύρος για τον Gasly.

Στην Κίνα η Ferrari δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις με τα μονοθέσια της Mercedes να αποδεικνύονται ταχύτερα και να θριαμβεύουν στην Σαγκάη. Επόμενο Grand Prix στο Μπακού (28 Απριλίου, 15:10). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα (αναμένεται upd).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!