NEA

Πρεμιέρα στη Σαγκάη για την Mercedes-Benz GLB

Πρόκειται για την πρωτότυπη εκδοχή της GLB αφού η έκδοση παραγωγής θα διαφέρει ελάχιστα και θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Πολλοί την αποκαλούν ως μια μικρή G-Wagen. Και όχι άδικα αφού η GLB θα έχει διαστάσεις ανάλογες μίας GLC και θα τοποθετείται αρκετά ψηλότερα από την «κροσοβεράτη» GLA. Εξού και κάποιες λεπτομέρειες όπως π.χ. οι προβολείς στην οροφή ή τα τονισμένα πλαστικά προστατευτικά που θα περάσουν και στην GLB που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους προς τα τέλη του έτους.

Η GLB θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο MFA2 που χρησιμοποιείται τόσο στην Α-Class όσο και στη Β-Class, ενώ από την τελευταία θα προέρχεται και το εσωτερικό της. Κυρίαρχο στοιχείο θα είναι το ταμπλό με τις δύο ψηφιακές οθόνες, το εξελιγμένο σύστημα infotainment MBUX και πολλά συστήματα υποβοήθησης.

Τα μακρύ αμάξωμα που θα ξεπερνά τα 4,6 μέτρα και σε συνδυασμό με το τετραγωνισμένο πίσω μέρος θα έχει χώρο για μια μικρή προαιρετική 3η σειρά καθισμάτων με την μεσαία να είναι συρόμενη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που αναφέρουν γερμανικά περιοδικά στην πενταθέσια διάταξη το πορτμπαγκάζ θα έχει ελάχιστη χωρητικότητα 500 λίτρα.

H GLB, που θα κατασκευάζεται στο Μεξικό και στην Κίνα, θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις diesel εκδόσεις GLB 180d (1.5 με 116 ίππους), GLB 200d (2.0 με 150 ίππους) και GLB 220d (2.0 με 190 ίππους). Από πλευράς βενζίνης θα υπάρχει η GLB 200 (1.3 με 160 ίππους) και GLB 180 (1.6 με 136 ίππους) και η GLB 250 (2.0 με 224 ίππους). Θα υπάρχουν αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη με 7 ή 8 σχέσεις, καθώς και τετρακίνηση 4MATIC με μεταβλητή κατανομή, ανάλογα με το πρόγραμμα παραμετροποίησης και κίνησης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!