NEA

Το νέο Hyundai Venue θα τοποθετείται κάτω από το Kona

Πρόκειται για το μικρότερο SUV στην γκάμα της κορεατικής εταιρίας που έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη και που θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη.

Με μήκος στα τέσσερα μέτρα (για την ακρίβεια στα 4,036) το Venue είναι έτοιμο να παραταχθεί από το φθινόπωρο απέναντι σε μοντέλα όπως είναι τα VW T-Cross, Renault Captur, Seat Arona, Skoda Kamiq κ.α. Η σχεδίαση του αμαξώματος έχει αρκετές επιρροές από το μεγαλύτερο Kona με κυρίαρχο στοιχείο την μεγάλη μάσκα, το συμπαγές πίσω μέρος και τις ράγες οροφής.

Τo μεταξόνιό του φτάνει τα 2,52 μέτρα, γεγονός που εγγυάται τους άνετους χώρους πάντα με τα δεδομένα της κατηγορίας. Ενδεικτικό για το τελευταίο είναι το μέγεθος του πορτμπαγκάζ που ξεκινά από τα 529 λίτρα (μία από τις κορυφαίες τιμές, προφανώς με κιτ επισκευής).

Στο εσωτερικό υπάρχει η άποψη του ταμπλό που συναντάμε σε κάθε νέο Hyundai. Έτσι, στο μέσο ξεχωρίζει μία ελεύθερη οθόνη αφής 8,0 ιντσών, ο πίνακας οργάνων φαίνεται να είναι αναλογικός με μια μικρότερη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών, ενώ θα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης, ένας μεγάλος αριθμός συστημάτων υποβοήθησης, καθώς και οι ψηφιακοί βοηθοί των Alexa και Google.

Ενδιαφέρον είναι πως το αποκλειστικά προσθιοκίνητο Venue θα έχει μεταξύ των άλλων και πρόγραμμα οδήγησης Snow με προσομοίωση μπλοκέ διαφορικού (μέσω ελέγχου του συστήματος πρόσφυσης φρενάροντας τον τροχό με την μικρότερη πρόσφυση).

Η γκάμα των κινητήρων για την Ευρώπη θα είναι αυτή του Kona και του Ceed (δηλ. θα ξεκινά από τα 1.000 turbo κυβικά και ίσως χαμηλότερα να υπάρχει και ο 1.400άρης ατμοσφαιρικός), ενώ στην πορεία θα υπάρχουν και mild hybrid εκδόσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!