NEA

Το Kia HabaNiro προλογίζει το επόμενο Niro

Οι Κορεάτες έχουν κάτι με τις τίγρεις (Tiger Nose) και τους καρχαρίες (Shark Nose) αφού λένε πως στους τελευταίους βασίστηκαν για να σχεδιάσουν το πρωτότυπο HabaNiro που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη.

Το πρωτότυπο HabaNiro είναι μια φρέσκια πρόταση, με ενδιαφέρουσα και νεανική σχεδίαση, κάτι που ισχύει και για το εσωτερικό. Όπου δεν υπάρχει καμία οθόνη παρά μόνο ένα τεράστιο Head Up Display που πιάνει όλο σχεδόν το παρμπρίζ, ενώ το ταμπλό είναι ένα τεράστιο touch pad. Το τιμόνι και το πεντάλ μαζεύονται όταν το επιπέδου 5 HabaNiro κινείται αυτόνομα προκειμένου και όσοι κάθονται μπροστά να έχουν περισσότερο χώρο στη διάθεσή τους.

Ο εξοπλισμός του πρωτότυπου περιλαμβάνει και το σύστημα της Kia που αντιλαμβάνεται τη διάθεση του οδηγού και διαμορφώνει ανάλογα την καμπίνα και τις ρυθμίσεις της προκειμένου να νοιώθει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Επίσης, κάμερες που παρακολουθούν την κίνηση των ματιών του οδηγού σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη προβάλλουν στο παρμπρίζ εικόνες από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μόλις ο οδηγός στρέψει το βλέμμα του προς το σημείο που θα βρίσκονταν (αν υπήρχαν) οι εξωτερικοί καθρέφτες.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης η Kia δεν ανακοίνωσε περισσότερα του ότι HabaNiro είναι ηλεκτρικό με ένα μοτέρ σε κάθε άξονα (άρα τετρακίνητο) και μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία στα 480 χιλιόμετρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!