NEA

Η VW ετοιμάζεται να διαλύσει κάθε ρεκόρ στο Nürburgring

Μετά το Pikes Peak η VW με το σούπερ ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό ID R ετοιμάζεται να γράψει ιστορία και στο Nürburgring.

Φυσικά το Ring είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση από την ανάβαση στο Κολοράντο και απαιτεί διαφορετικές ρυθμίσεις. H πιο σημαντική διαφοροποίηση εντοπίζεται στην τεράστια πίσω αεροτομή η οποία διαθέτει και σύστημα DRS έτσι ώστε να μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση στις ευθείες αλλά και να χρησιμοποιεί λιγότερο από την πολύτιμη ηλεκτρική ενέργεια έτσι ώστε να φθάσει στην τελική του ταχύτητα.

Εννοείται πως η γερμανική πίστα που βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 600 μέτρα δεν απαιτεί μόνο διαφορετικές αεροδυναμικές ρυθμίσεις αλλά και άλλες στο στήσιμο του αγωνιστικού. Και πάλι πίσω από το τιμόνι θα βρεθεί ο Romain Dumas και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το ρεκόρ που έχει το ηλεκτρικό NIO EP9 με 6:45.90, που είναι και ο καλύτερος χρόνος για ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο καλύτερος ever χρόνος που έχει καταγραφεί στην Πράσινη Κόλαση είναι το 5:19.55 που έγινε τον περασμένο Ιούνιο από μία Porsche 919 Hybrid Evo.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!