ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα κυκλοφορεί και με κάμπριο!

Στις 9 Μαΐου στη μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την επέτειο της νίκης της τότε Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας και της λήξης του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», η οποία θα γίνει παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, θα εμφανιστεί το νέο μοντέλο της Aurum.

Tης νεόκοπης ρωσικής μάρκας πολυτελείας που δημιουργήθηκε ουσιαστικά μετά από απαίτηση του Ρώσου προέδρου, έχει ήδη κατασκευάσει την προεδρική λιμουζίνα και θα παρουσιάσει και ένα κάμπριο. Το οποίο βασίζεται στην πρώτη και πέρα από τη μαλακή οροφή, η οποία φυσικά και θα ανεβοκατεβαίνει ηλεκτρικά, θα έχει -και για λόγους ακαμψίας- μόνο δύο πόρτες.

Όπως άλλωστε φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο Instagram και το δείχνουν με στρατιωτικό καμουφλάζ στις πρόβες της παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία. Αυτός είναι και ο λόγος που στο πίσω κάθισμά του κάθεται και ανώτατος αξιωματικός.

Παράλληλα πιο μικρές θα είναι και οι εξωτερικές του διαστάσεις και έτσι το βάρος του ίσως να μην ξεπερνά τους 3,1 τόνους που ζυγίζει η λιμουζίνα στην στάνταρ, μη θωρακισμένη εκδοχή της. Η θωρακισμένη, που χρησιμοποιεί ο Πούτιν στις επίσημες μετακινήσεις του και φυσικά θα διαθέτει και επιπρόσθετο εξοπλισμό, ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 7,5 τόνους.

Ο κινητήρας του κάμπριο δεν θα διαφέρει από αυτόν της λιμουζίνας. Έτσι έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche Engineering -ακούγεται κάπως πάντως αυτό όταν η πρεμιέρα γίνεται στην εκδήλωση επετείου του θριάμβου επί των Γερμανών- και είναι ένα υπερτροφοδοτούμενος V8 4.400 κυβικών που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα της Kalaschnikow. Η οποία μάλλον θα προμηθεύει και τα… όπλα που θα υπάρχουν στο εσωτερικό της προεδρικής limo.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button