ΔΙΑΦΟΡΑ

Στο σφυρί η Lincoln Continental του Κένεντι

Αυτή εδώ όμως δεν είναι η πραγματική, η οποία βρίσκεται στο μουσείο της Ford στο Dearborn. Πρόκειται όμως για μία πιστή αντιγραφή, η οποία μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο πιστή και από αυτή που βρίσκεται στο εν λόγω μουσείο.

Ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην ιστορία, για τους λάθος λόγους βεβαίως, είναι η Lincoln Continental του 1963. Πρόκειται για ένα πραγματικό icon της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού ακόμα και οι πιο απληροφόρητοι περί το μοντέλο, γνωρίζουν σίγουρα από τις εικόνες ότι είναι το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο δολοφόνησαν τον Κένεντι στο Dallas το 1963.

Στο μουσείο του Dearborn βρίσκεται και η προεδρική που και αυτή έχει επιμηκυμένο μεταξόνιο, προφυλακτήρα-σκαλοπάτι στο πίσω μέρος και μεγάλες χειρολαβές. Έχει επίσης σημαιάκια στο εμπρός μέρος, τα σήματα του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς και διάφορα άλλα εμβλήματα που συνόδευαν το αυτοκίνητο.

Μάλιστα η προσοχή στην λεπτομέρεια έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που ο ιδιοκτήτης το εφοδίασε με τα ορίτζιναλ καλύμματα των τροχών. Το εσωτερικό είναι σε άψογη κατάσταση περιλαμβάνοντας δίχρωμο δερμάτινο σαλόνι και ξύλινη επένδυση. Υπάρχει ένα μεγάλο ενιαίο κάθισμα εμπρός ενώ οι πίσω επιβάτες έχουν δύο ξεχωριστά καθίσματα και εμπρός τους άλλα δύο για τους σωματοφύλακες.

Η κίνηση προέρχεται από έναν V8 των 7 λίτρων και μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων. Ο πωλητής λέει ότι πριν το βγάλει σε αγγελία έκανε μία εκτεταμένη δουλειά σε ότι αφορά την αναπαλαίωση των μηχανικών μερών ενώ πρόσφατα έλαβε και μέρος σε έκθεση με τα προεδρικά αυτοκίνητα ανά τον κόσμο.

Όσο για τα χρήματα που ζητά, η αγγελία κάνει λόγο για 111.000 ευρώ. Όχι και άσχημα για ένα αυτοκίνητο με τόση -πικρή- ιστορία πίσω του που δείχνει και είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση από το αυθεντικό.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Back to top button