NEA

Το Honda Civic Type R κατέκτησε μια ακόμη πίστα [vid]

Μετά τα σιρκουί των Nürburgring, Spa-Francorchamps, Silverstone, Estoril και Magny-Cours το Type R σημείωσε νέο ρεκόρ και στην πίστα Bathurst στην Αυστραλία.

Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές πίστες στην Αυστραλία και μια από τις πιο απαιτητικές με μήκος 6,2 χιλιόμετρα και με αρκετά μεγάλη υψομετρική διαφορά, στα 174 μέτρα. Το ρεκόρ για το ταχύτερο προσθιοκίνητο παραγωγής σημείωσε ο πρωταθλητής του 2009 της F1 Jenson Button σημειώνοντας χρόνο στα 2:35.207 με το Type R.

Στα πλαίσια μιας ειδικής εκδήλωσης για το GP Αυστραλίας του 2011 ο Button είχε κάνει και το απόλυτο ρεκόρ της πίστας με μονοθέσιο της F1 και χρόνο στα 1:48,8. Επίσης, ο Βρετανός είναι αυτός που με το Type R κατέρριψε πέρυσι το ρεκόρ για προσθιοκίνητο στο Hungaroring της Ουγγαρίας. Στην πίστα Bathurst ο Button δήλωσε ευχαριστημένος από τον χρόνο που έκανε αν και υποστήριξε ότι σε ημέρα με λιγότερη ζέστη σίγουρα θα μπορούσε και καλύτερα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!