ΑΓΩΝΕΣ

GP Βαρκελώνης: Κυρίαρχες οι Mercedes και ο Hamilton, τελειώνει πρόωρα το πρωτάθλημα;

Οι Ferrari φάνηκαν ανήμπορες να ανταγωνιστούν την ανωτερότητα των Mercedes και στην Βαρκελώνη και όπως φαίνεται το πρωτάθλημα μάλλον θα αποτελέσει γερμανική υπόθεση θυμίζοντας κάτι από παλιά.

Απογοήτευση για τους φίλους της Scuderia αλλά και της F1 για όσους περίμεναν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Και αυτό διότι τα ασημένια βέλη έκαναν το 5ο σερί «1-2» στους 5 αγώνες της χρονιάς και ενώ απομένουν ακόμη 16. Τα μονοθέσια της Mercedes ήταν πιο γρήγορα και στο πρώτο ευρωπαϊκό Grand Prix της χρονιάς και στη συνέχεια μάλλον δύσκολα θα αλλάξει η εικόνα της επικράτησης της γερμανικής ομάδας. Δίχως να αγνοούμε την Red Bull του Verstappen που δείχνει ανανεωμένος με τον V6 της Honda.

H εκκίνηση δεν επιφύλαξε απρόοπτα με τον Hamilton να κάνει εξαιρετική εκκίνηση και να πετάγεται μπροστά από τον Bottas. Πολύ καλή εκκίνηση και για τον Verstappen που πέρασε μπροστά από τον Vettel ο οποίος υπέρβαλλε, πάτησε εκτός και αργότερα αντιμετώπισε ένα μικρό θέμα με το λάστιχο του. Ο Hamilton ήταν ταχύτατος σημειώνοντας συνεχώς ταχύτερους χρόνους με τον εμφανώς εκνευρισμένο Vettel να παραχωρεί την θέση του στον ταχύτερο Leclerc και αμέσως μετά να ζητά pit stop.

Αυτά μέχρι τον 20ο γύρο με τον Kvyat να προσφέρει θέαμα προσπερνώντας από την εξωτερική τον Raikkonen που δεν ήταν και στην καλύτερη του μέρα. Εν τω μεταξύ ο Hamilton ανοίγει την διαφορά δείχνοντας πως θα κινηθεί σε δικό του ρυθμό και κάπου στον 37ο γύρο ο Leclerc δίνει την θέση του στον Vettel που βρίσκεται πίσω από την Red Bull του Verstappen.

Ο Vettel (που έχει κάνει και 2ο pit stop) αρχίζει να ανεβάζει τον ρυθμό του και να οδηγεί πιο γρήγορα. Στον 47ο γύρο μπαίνει το safety car μετά από σύγκρουση του Norris (που έκανε λάθος) με τον Stroll γεμίζοντας την πίστα χαλίκια. Μεγάλος ωφελημένος ο Bottas που ήταν ήδη στα pits, μπαίνει και ο Hamilton (με μαλακά) και ο Leclerc.

Ο αγώνας αρχίζει ξανά με τις όποιες διαφορές να μηδενίζονται και ενώ απομένουν 13 γύροι. Μάχες για μία θέση με τον Hamilton να πετάει (κάνει ταχύτερο γύρο) και πίσω να ακολουθούν οι Bottas, Verstappen, Vettel και Leclerc. Τελικά μια μάχη μεταξύ Vettel – Verstappen (περισσότερο ενδιαφέρον είχε του Sainz με τον Grosjean πιο πίσω) δεν έγινε ποτέ και με αυτή την πεντάδα ολοκληρώθηκε ο αγώνας.

Παρακάτω η κατάταξη του αγώνα. Επόμενο Grand Prix στο Μονακό (26 Μαίου). Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!