NEA

Τι κινητήρες θα έχει η Maserati στο μέλλον;

Την επόμενη μέρα σχεδιάζουν στην Maserati αφού από το 2022 η Ferrari θα σταματήσει την προμήθεια των κινητήρων!

Από το 2002 και μετά κάθε Maserati που κατασκευάζεται έχει κάτω από το καπό της έναν κινητήρα της Ferrari. Ωστόσο, από την στιγμή που η Maserati πέρασε εξ ολοκλήρου στην FCA και η Ferrari αποσχίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια όλα έχουν αλλάξει και μαζί θα τελειώσει η προμήθεια των twin-turbo κινητήρων V6 3.0 και V8 3.8, καθώς και του ατμοσφαιρικού V8 4.7.

“Δεν θα προμηθεύουμε κινητήρες στη Maserati, κάτι που είναι ωφέλιμο για εμάς, τόσο από πλευράς κόστους όσο και επειδή με την εξοικονόμηση εργατοωρών μπορούμε να επικεντρωθούμε στην επιχείρηση μας και στην εξέλιξη μοντέλων μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Louis Camilleri, στην ιστοσελίδα The Motley Fool.

Λογικά η Maserati θα πρέπει να αναζητήσει λύση από τις αμερικανικές εταιρίες, ενώ ο V6 έχει σχεδιαστεί από την Chrysler και υπάρχουν και V8 από την Dodge. Βέβαια αυτό ακούγεται κάπως υποτιμητικό για την εταιρία με την τρίαινα που πιθανότατα θα χρειαστεί να δανειστεί και τον V6 2.9 της Alfa Romeo. Πάντως, η Maserati έχει μεγαλεπήβολα σχέδια που περιλαμβάνουν την υβριδοποίηση της μάρκας και την παραγωγή της Alfieri που θα έχει και ηλεκτρική έκδοση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!