ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέο Opel Movano με κορυφαία ασφάλεια και πλήρης συνδεσιμότητα

Πλήρης συνδεσιμότητα με Navi 50 IntelliLink Pro με Apple CarPlay & Android Auto – Ο νεότερος στόλος – Opel LCV στην αγορά με τα Movano, Vivaro και Combo Cargo.

Το νέο Opel Movano είναι πιο μοντέρνο και πιο πρακτικό από ποτέ. Η νέα σχεδίαση του εμπρός τμήματος ταυτοποιεί το Movano ως μέλος της οικογένειας Opel. Πολυάριθμα συστήματα και τεχνολογίες υποστήριξης κάνουν τη ζωή του επαγγελματία οδηγού ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη. Μεταξύ αυτών είναι Σύστημα Κάμερας “Rear Vision”, που ‘παρακολουθεί’ τι γίνεται πίσω από το αυτοκίνητο. Επίσης το Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Alert) και το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) αυξάνουν επίσης την ασφάλεια για τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων.

Αξιοσημείωτη είναι η εξαιρετική συνδεσιμότητα και μία γκάμα συστημάτων infotainment, συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, που περιλαμβάνει μία άμεσης αντίδρασης οθόνη αφής 7,0”. Τα smartphones μπορούν να φορτίζονται ασύρματα. Το Movano είναι το μεγάλο LCV του portfolio της Opel. Μαζί με το νέο Vivaro και το Combo Cargo, η Γερμανική μάρκα έχει το νεότερο στόλο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) της αγοράς.

Το cockpit του νέου Movano έχει τη διάταξη ενός μοντέρνου, κινητού γραφείου. Με 22 συνολικά κλειστούς ή ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους, μπορείτε να μεταφέρετε με τάξη όλα όσα χρειάζεστε καθημερινά. Έξυπνες ιδέες, όπως το ντουλαπάκι FlexTray των 10,5 L, που μπορεί να ανοίγει σαν συρτάρι και κάνει τη ζωή ευκολότερη. Το κάθισμα οδηγού με αερανάρτηση εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα άνεσης στο ταξίδι.

Όπως και το προηγούμενο, το νέο Movano panel van διατίθεται σε τέσσερα μήκη και τρία ύψη, με μέγιστο μικτό βάρος οχήματος 4,5 T και χώρο φόρτωσης 17 m3. Συνολικά 150 διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος και μετατροπές προσφέρονται από το εργοστάσιο. Ανάλογα με την έκδοση, το Movano μπορεί να μεταφέρει μέχρι πέντε ευρωπαλέτες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα Movano σχεδόν για κάθε είδους ανάγκη. Χάρη στις νέες λαβές στα πλαϊνά τοιχώματα και το φωτισμό LED, ο χώρος φόρτωσης είναι τώρα ακόμα πιο εύχρηστος.

«Το νέο Opel Movano είναι ιδανικό για επαγγελματίες χρήστες και ο τέλειος συνεργάτης. Γι’ αυτό η ομάδα εξέλιξης θέλησε να το βελτιστοποιήσει περαιτέρω, και να δημιουργήσει ένα πολύ αποδοτικό  συνολικό πακέτο. Αυτό είναι εμφανές στα πολυάριθμα συστήματα και τις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, αλλά και στη βελτιωμένη εργονομία και τους  αποθηκευτικούς χώρους» δήλωσε ο Tobias Stöver, Opel LCV Group Manager. «Με το Movano, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε σταθερά τη στρατηγική ανάπτυξης του τομέα LCV. Μαζί με το Vivaro που παρουσιάσαμε  πρόσφατα και το Combo Cargo που λανσαρίστηκε με επιτυχία, θα προσφέρουμε τη νεότερη γκάμα LCV της αγοράς, ισχυροποιώντας τη θέση μας ως μία αξιόπιστη μάρκα LCV για όλους».

Το νέο Movano είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τη φυσιογνωμία του. Το νέο εμπρός τμήμα αποτελείται από μία μεγάλη, βαθιά τοποθετημένη μάσκα, με το λογότυπο του κεραυνού της Opel να κυριαρχεί στο κέντρο. Τα χαρακτηριστικά πτερύγια ρέουν από το λογότυπο στα φώτα ημέρας LED που είναι ενσωματωμένα στους προβολείς. Επομένως, το νέο Movano, αναμφισβήτητα, φέρει την ταυτότητα ενός μέλους της οικογένειας Opel.

Με πωλήσεις περίπου 170.000 μονάδων μέχρι σήμερα, το Movano είναι bestseller στην κατηγορία E-van. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σταθερά στην πρώτη δεκάδα της κατηγορίας του. Με 20.000 – 25.000 μονάδες το χρόνο, οι πωλήσεις του Movano έχουν αυξηθεί έως 40% συγκριτικά με το 2013. Το νέο, ισχυρότερο, πιο αποδοτικό και πιο πρακτικό Movano υπογραμμίζει τη σημασία της στρατηγικής ανάπτυξης του τομέα LCV της Opel, που εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο PACE! για την επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας.

Κορυφαία ασφάλεια: σύστημα σταθεροποίησης σε περίπτωση πλευρικών ανέμων, προειδοποίηση ‘τυφλού’ σημείου, κάμερα “Πίσω θέασης ” (Rear Vision)

Πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού που διατίθενται για πρώτη φορά με το Movano και δεν προσφέρονται από τον ανταγωνισμό, κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη και κυρίως ασφαλέστερη. Βέλτιστη σφαιρική ορατότητα παρέχουν το Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warnings) και μία Κάμερα “Πίσω θέασης”. Μία ειδική κάμερα που ήδη προσφέρεται με το Combo, δείχνει στον οδηγό του Movano τι συμβαίνει πίσω από το όχημα ενώ αυτό κινείται. Στις εκδόσεις panel van με διαχωριστικό ανάμεσα στο cockpit και το χώρο φόρτωσης, οι οδηγοί δεν χρειάζεται πλέον να βασίζονται μόνο στους εξωτερικούς καθρέπτες. Η εικόνα εμφανίζεται στην οθόνη των 7,0”. Εάν ο οδηγός επιλέξει όπισθεν, αυτή η  κάμερα απενεργοποιείται και αντικαθίσταται από την κάμερα οπισθοπορείας. Το νέο σύστημα κάμερας θα διατίθεται με εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, ως τμήμα του πακέτου “Easy Park & Sight”.

Η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning) αποτρέπει ατυχήματα με άλλους χρήστες των δρόμων, για παράδειγμα δικυκλιστές. Κινούμενα αντικείμενα, όπως ποδήλατα ή μοτοσικλέτες, που ο οδηγός συνήθως δεν μπορεί να αντιληφθεί από το cockpit, αναγνωρίζονται από αισθητήρες υπερήχων. Εάν αυτοί ανιχνεύσουν κάτι στο ‘τυφλό’ σημείο, μία προειδοποιητική λυχνία LED ανάβει στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέπτη. Η λυχνία αρχίζει να αναβοσβήνει εάν ο οδηγός ενεργοποιήσει στη συνέχεια το φλας σε αυτή την πλευρά του οχήματος.

Η Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 30km/h. Εάν το Movano απομακρυνθεί τυχαία από τη λωρίδα του, το σύστημα εκδίδει μία ακουστική ειδοποίηση, ενώ μία αντίστοιχη οπτική εμφανίζεται στην οθόνη πληροφοριών. Εμπρός και πίσω αισθητήρες διευκολύνουν τη στάθμευση. Όταν το όχημα ελίσσεται με ταχύτητες κάτω των 12 km/h, αισθητήρες υπερήχων προειδοποιούν τον οδηγό για εμπόδια μπροστά και πίσω από το όχημα μέσω ακουστικών σημάτων και μιας προειδοποίησης στην οθόνη πληροφοριών. Εάν υπάρχει σύστημα πολυμέσων, μία εικόνα της περιοχής πίσω από το όχημα εμφανίζεται στην οθόνη των 7,0”.

Το Σύστημα Σταθεροποίησης σε περίπτωση Πλευρικών Ανέμων (Side-Wind Assistant) είναι μία ακόμα σημαντική τεχνολογία του νέου Movano. Μεγάλα αυτοκίνητα, όπως οχήματα μεταφορών ή panel van είναι ευάλωτα σε πλευρικούς ανέμους, κυρίως σε γέφυρες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το στάνταρ σύστημα Side-Wind Assistant διατηρεί τον έλεγχο του οχήματος, ενεργοποιώντας το ESP (ο οδηγός ενημερώνεται με ένα σύμβολο του αέρα στην οθόνη πληροφοριών). Ο στάνταρ εξοπλισμός του νέου Movano περιλαμβάνει επίσης αυτόματους καθαριστήρες παρμπρίζ και αυτόματο σύστημα μεσαίας σκάλας φώτων.

Τα πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης του νέου Movano αυξάνουν περαιτέρω την ασφάλεια των επιβαινόντων. Τα πολυρυθμιζόμενα καθίσματα αναβαθμίζουν την άνεση, ώστε ο οδηγός του Movano να βγαίνει από το cockpit νιώθοντας ξεκούραστος μετά από ένα μεγάλο ταξίδι. Τα προαιρετικά  καθίσματα comfort για τον οδηγό και το συνοδηγό προσφέρουν ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη. Εάν το Movano οδηγείται συχνά σε δρόμους με ανωμαλίες, οι οδηγοί θα εκτιμήσουν το κάθισμα με αερανάρτηση, με δυνατότητα ρύθμισης σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Ευρεία γκάμα επιλογών: Ένα Movano για κάθε χρήση

Πάνω από 150 εκδόσεις του Movano διατίθενται από το εργοστάσιο – από panel vans, chassis (σασί) και platform cabs, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μέχρι μοντέλα με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα (dropside), ανατρεπόμενα (tipper) και μετατροπές κλειστών van. Τα Movano panel vans διατίθενται με μήκος χώρου φόρτωσης έως 4,38m, ύψος χώρου φόρτωσης  έως 2,14m, και χωρητικότητα χώρου φόρτωσης έως 17m3. Ανάλογα με την έκδοση, το μικτό βάρος οχήματος φτάνει τους 4,5 T. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο είναι 2,4 T. Το Movano είναι επίσης εξαιρετικό για ρυμούλκηση – με ικανότητα έλξης έως 3,5 T.

Η Opel επιθυμεί να κάνει τη ζωή των πελατών της πιο εύκολη και πιο ευχάριστη. Γι’ αυτό, το νέο Movano διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών που αυξάνουν την πρακτικότητα του χώρου φόρτωσης. Υπάρχουν νέες λαβές στις κολόνες B και D για ασφαλέστερη είσοδο και έξοδο, ενώ ο φωτισμός LED βελτιώνει την ορατότητα στο πίσω τμήμα του panel van. Η συρόμενη πλαϊνή πόρτα είναι αρκετά μεγάλη για τη φόρτωση μιας ευρωπαλέτας. Ανάλογα με την έκδοση, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να χωρέσει μέχρι πέντε ευρωπαλέτες.

Συνδεδεμένος σταθμός εργασίας σε τροχούς: ένα σύγχρονο κινητό γραφείο

Το εξελιγμένο cockpit θυμίζει σύγχρονο σταθμό εργασίας. Το νέο Movano προσφέρει 22 προαιρετικούς αποθηκευτικούς χώρους που προσθέτουν συνολική χωρητικότητα 104 λίτρων. Οι αποθηκευτικοί χώροι – ανοιχτοί ή κλειστοί – είναι εργονομικά τοποθετημένοι, συμπεριλαμβανομένων των θηκών στις πόρτες. Το ντουλαπάκι FlexTray στην πλευρά του συνοδηγού, που λειτουργεί σαν συρτάρι, είναι ιδιαίτερα πρακτικό και έχει χωρητικότητα 10,5 L. Είναι κατάλληλο ακόμα και για έγγραφα μεγέθους A4 χωρίς δίπλωση.

Η οθόνη του συστήματος infotainment και του συστήματος πλοήγησης είναι άριστα ενσωματωμένη στο νέο πίνακα οργάνων. Το Navi 50 IntelliLink Pro κάνει την πρεμιέρα του στο νέο Movano. Το εξελιγμένο σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto και επομένως προσφέρει άριστη συνδεσιμότητα. Είναι ταχύτερο από τον προκάτοχό του, με οθόνη αφής capacitive, 7.0”, για πιο άνετη λειτουργία. Smartphones συνδέονται μέσω Bluetooth ή USB. Η ασύρματη φόρτιση είναι επίσης νέο χαρακτηριστικό στο Movano.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!