ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Delphi Technologies: Έτοιμα τα μπεκ στα 500+ bar!

Delphi 500+ bar GDi pump

Στο καθιερωμένο φόρουμ τεχνολογίας η Delphi παρουσίασε το επόμενο βήμα στα συστήματα ψεκασμού.

Η ανάγκη για μείωση των εκπομπών ρύπων και των μικροσωματιδίων μπορεί να ικανοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την αύξηση του ψεκασμού στα 500 bar. Κάτι που θα μεταφραστεί στην μείωση των μικροσωματιδίων PM κατά 50% και σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Delphi-500-bar-GDi-injector

Στόχος της εταιρίας είναι να περάσει το νέο σύστημα ψεκασμού GDi στους κινητήρες βενζίνης που πλέον χρησιμοποιούν φίλτρα GPF για να παρακρατήσουν μικροσωματίδια της κλίμακας των 20-30 nm. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να επιτευχθεί η πίεση αυτή στο κύκλωμα ψεκασμού δίχως να αυξηθεί το φορτίο της αντλίας ή να απαιτηθεί ο επανασχεδιασμός του εκκεντροφόρου και του ιμάντα ή της καδένας.

Υπενθυμίζεται πως πριν από τρία χρόνια η Delphi είχε παρουσιάσει ένα σύστημα ψεκασμού στα 350 bar και σε σχέση με εκείνα των 200 bar πρόσφερε μείωση των PM κατά 70%.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!