NEA

Teaser για το πρώτο ηλεκτρικό Skoda, Citigo-e iV

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της εταιρίας θα προσφέρει αυτονομία 300 χιλιόμετρα και θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ελληνική αγορά από τις αρχές του 2020.

Το νέο Citigo-e iV είναι αυτό που θα εντάξει τη Skoda στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η εταιρία θα προχωρήσει στην επίσημη παρουσίασή του την ερχόμενη εβδομάδα, στις 23 Μαΐου. Θεώρησε όμως σκόπιμο να ταράξει λίγο τα νερά, με ένα πρώτο teaser που δίνει μία γεύση του τι πρέπει να περιμένουμε. Το Citigo-e iV αποτελεί, προφανώς, αδερφάκι των αντίστοιχων ηλεκτρικών VW e-UP! και Seat e-Mii. Η αυτονομία του θα είναι 300 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση, παρότι ο κατασκευαστής δεν αναφέρει εάν αυτό το νούμερο αφορά τον παλαιό κύκλο NEDC ή το νέο -και σαφώς πιο ρεαλιστικό- WLTP.

Εάν το Citigo-e iV φέρει τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα με τα άλλα δύο της σειράς, τότε θα μιλάμε για ένα σύνολο 81 ίππων και 210 Nm, το οποίο θα του δίνει τελική ταχύτητα γύρω στα 140 χλμ. (ηλεκτρονικά περιορισμένη, για λόγους διατήρησης της ενέργειας) και επιτάχυνση 0-100 γύρω στα 12,5 δλ. Στα σίγουρα, πάντως, θα διαθέτει πιο εξελιγμένους συσσωρευτές, αφού τα ηλεκτρικά UP! και Mii δεν ξεπερνούν σε αυτονομία τα 160 χλμ. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι, καθώς σε μία εβδομάδα θα δοθούν επίσημα όλες οι απαντήσεις.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!