ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ιστορία της Bentley σε ένα βιβλίο 232.000 ευρώ!

Μία έκδοση με περισσότερες από 800 σελίδες, αναζητά επτά τυχερούς που θα την κάνουν δική της. Με τίμημα που απέχει από το να χαρακτηριστεί συμβολικό.

Εντάξει, η αρχική σκέψη πολλών ίσως να είναι ότι, με 232.000 ευρώ, θα προτιμούσαν να έπαιρναν μία καινούρια Bentley, αντί για το βιβλίο της ιστορίας της. Αναλογιστείτε όμως ότι υπάρχει κόσμος που έχει περισσότερες από μία Bentley στο γκαράζ του. Και, προφανώς, του περισσεύουν αρκετά ρέστα για να προσθέσει και ένα βιβλίο στη συλλογή του.

Η Bentley, πράγματι, κλείνει 100 χρόνια μίας λαμπρής ιστορίας. Και σκοπεύει να το γιορτάσει με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων και με ένα συλλεκτικό βιβλίο. Το The Bentley Centenary Opus, όπως είναι ο τίτλος του, περιγράφει την ιστορία των αυτοκινήτων, της εταιρίας αλλά και των ατόμων πίσω από αυτή. Για να καλύψει μάλιστα την αυξημένη ζήτηση, έχει φροντίσει να εκτυπώσει τρεις διαφορετικές εκδόσεις.

Η αρχική, Centenary Edition, θα τυπωθεί σε 500 αντίτυπα. Στο εξώφυλλο φέρει ένα αυθεντικό σήμα της Bentley, σαν αυτό που φιγουράρει επάνω στα αυτοκίνητα, ενώ είναι δερματόδετη, με τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνται στις ταπετσαρίες της φίρμας. Για τους πιο επιφανείς πελάτες, υπάρχει η Mulliner Edition, σε μόλις 100 αντίτυπα, η οποία διατίθεται, κατ’ επιλογή του πελάτη, με 17 διαφορετικούς τύπους δέρματος, με χώρο μέσα για τις δικές του φωτογραφίες με την προσωπική του Bentley και μία χειροποίητη αλουμινένια θήκη. Bonus εδώ, ένα κομμάτι ελαστικό από την αγωνιστική Speed 8 που κέρδισε το LeMans, το 2003. Και σαν δεύτερο δώρο, μία ξενάγηση στο εργοστάσιο της εταιρίας, με ένα διήμερο στο Hotel Café Royal του Λονδίνου.

Τέλος, υπάρχει και η σπάνια έκδοση Carat Edition, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 7 αντίτυπα. Το «Carat» στην ονομασία δεν είναι τυχαίο, αφού το βιβλίο θα κοσμείται με διαμάντια. Στα 232.000 ευρώ, είναι αντικειμενικά το ακριβότερο βιβλίο αυτοκινήτου που υπάρχει στον κόσμο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!