NEA

O Elon Musk προανήγγειλε περικοπές, αλλιώς λουκέτο!

Τα ψέματα φαίνεται πως τελειώνουν και ο μεγαλομέτοχος της Tesla κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αν δεν γίνουν σκληρές περικοπές.

Αυτή τη φορά ο πολύς Elon Musk δεν τραβά την προσοχή με κάποιο μεγαλόπνοο σχέδιο μέσω Twitter αλλά αντιμετωπίζει την πραγματικότητα. Η οποία είναι πολύ ζόρικη, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν.

Μέσα στο πρώτο τετράμηνο μόλις η Tesla σημείωσε απώλειες 700 εκατομμυρίων δολαρίων και αν η εταιρία συνεχίσει με αυτό το ρυθμό θα κλείσει μέσα σε 10 μήνες! Και αυτό διότι στο ταμείο της εταιρίας υπάρχουν μόλις 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, ο Musk είπε στους υπαλλήλους του πως θα υπάρχει πολύ αυστηρός έλεγχος κάθε οικονομικό έξοδο ώστε να αποφεύγονται σπατάλες ή ακόμη και καταχρήσεις. Επίσης είπε πως θα πρέπει να γίνουν περικοπές σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο σε υπαλλήλους αλλά σε κλείσιμο σημείων πώλησης έως και την κατάργηση του ραντάρ LIDAR στα αυτοκίνητα επειδή κοστίζει παραπάνω.

Το τι θα γίνει με την Tesla πραγματικά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ήδη έχουν ξεκινήσει φήμες για την πλήρη εξαγορά της από μεγάλους κινεζικούς ομίλους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button